Εργατικό κίνημα
Η κυβέρνηση χαρίζει τις συντάξεις μας στους τραπεζίτες εν μέσω πανδημίας!

Διαδήλωση συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στις 22/11/17

Ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας, δεν λογαριάζει ούτε κορονοϊό, ούτε αποκλεισμούς. Τη Μ.Τεταρτη, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο της προσφέροντας στην Εθνική Τράπεζα ένα μεγάλο δώρο: Τις εισφορές των συνταξιούχων της. 

Με υπουργική απόφαση του Βρούτση ολοκληρώνεται η ένταξη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της ΕΤΕ στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα την πρόσθετη μείωση κατά 34% του ποσού που λαμβάναμε από το ΛΕΠΕΤΕ και η Εθνική Τράπεζα να αποσβέσει τις υποχρεώσεις της σε βάθος 14 ετών. Με λίγα λόγια ένα πανάκριβο δώρο στην ΕΤΕ που οριστικοποιεί την υπαγωγή του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΑΕΠ (δημόσιο), πετσοκόβοντας το μετεργασιακό βοήθημα των συνταξιούχων της. 

Ενα ακόμη πλήγμα μετά τον ν. Κατρούγκαλου που έπληξε σε προηγούμενο χρόνο και τις κύριες συντάξεις, ακριβοπληρωμένες με υψηλότατες εισφορές. 
Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα ΚΑΙ στην επικούρηση (ν.Πετροπουλου) νομοθετωντας υπέρ της τράπεζας φέρνοντας αρχικά μείωση σε ποσοστό περίπου 55 % επιτρέποντας στην τωρινή, (ν. Βρούτση) να ολοκληρώσει, μειώνοντας ότι απέμεινε κατά 34%. 

Έτσι έκαναν πάντα οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων. Τράπεζες έσωζαν! Στις πλάτες όλων μας. Όμως τίποτε δεν τελειώνει όταν υπάρχουν "αποφασισμένοι" να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκιο. Συνταγματικό δικαίωμα των συνταξιούχων είναι η συνέχεια του αγώνα ενάντια στα μαγειρέματα που ξεκίνησαν τρία χρόνια πριν, αφού... ποτέ ΔΕΝ συναίνεσαν στην σφαγή τους και θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα μέχρι την τελική τους δικαίωση. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

Ιωάννα Παυλοπούλουσυνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας και μέλος του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης