Εργατικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ Διήμερο δράσης 17-18 Οκτώβρη

Με ένα διήμερο δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού δίνει της συνέχεια η ΚΕΕΡΦΑ αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το διήμερο θα γίνει στις 17 και 18 Οκτώβρη και περιλαμβάνει κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα και κεντρική εκδήλωση – συνέλευση δράσης.

“Φτάνουμε στην ιστορική μέρα της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής, με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να απαιτεί να μπει βαθιά στη φυλακή η εγκληματική ναζιστική οργάνωση! Είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη που δείχνει την δύναμή μας! Τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος που κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές των ισχυρών προστατών των νεοναζί και να τους κάτσει στο σκαμνί, τη δύναμη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων που προχωράνε σε αντιφασιστική απεργία, τη δύναμη της ενωτικής δράσης της νεολαίας, των μεταναστών και των προσφύγων, της Αριστεράς!” τονίζει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που θα ξεκινήσει να μοιράζεται ήδη από τις συγκεντρώσεις της 7/10 για την καταδίκη των ναζί.

Υπογραμμίζοντας πως με τη δικαστική απόφαση δεν τελειώνει η φασιστική απειλή, καθώς είναι υπόθεση του κινήματος να υλοποιήσει την καταδίκη τους, η ανακοίνωση συνεχίζει: “Έχουμε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση που παίζει συστηματικά το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να μας διασπάσει και να μας αποπροσανατολίσει. Με τις υστερικές κραυγές κατά των προσφύγων που βαφτίζονται «εισβολείς», με την συνεργασία με την Ευρώπη–Φρούριο που δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορά της και ετοιμάζει ένα νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ακόμα πιο σκληρό κι απάνθρωπο, με περισσότερες απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτές οι πολιτικές είναι που φουσκώνουν ξανά τα πανιά φασιστών και ακροδεξιών από τον Έβρο και τα νησιά μέχρι τα Καμένα Βούρλα και το Τυμπάκι. 

Μπορούμε να κερδίσουμε! Οργανώνουμε ακόμα καλύτερα τις δυνάμεις του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Συνδέουμε τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες με τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας που ξεσηκώνονται ενάντια σε μια κυβέρνηση και ένα σύστημα που, μέσα στην χειρότερη οικονομική και υγειονομική κρίση, ξερνάνε θάνατο, φτώχεια, ρατσισμό, πολέμους και οικολογική καταστροφή. Ενώνουμε την φωνή μας με το διεθνές κίνημα που έχει στραμμένα τα μάτια του στην Ελλάδα και απαιτεί την καταδίκη των νεοναζί για να συνεχίσει από καλύτερες θέσεις τις μάχες του ενάντια ακροδεξιά καθάρματα όπως ο Τραμπ και τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο. Με το διεθνές κίνημα που ξεδιπλώθηκε μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και διεκδικεί να ανοίξουν τα σύνορα και να φτάσουν οι πρόσφυγες από τα νησιά στις πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας. 

Αυτό το κίνημα συντονίζεται στις 17 Οκτώβρη, σε μια μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Με κινητοποιήσεις σαν κι αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει να οργανώνεται στη Γαλλία, με διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις που θα κορυφωθούν εκείνη την μέρα με μια μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες χωρίς χαρτιά στο Παρίσι. Είμαστε μαζί τους! Εκείνη την ημέρα η ΚΕΕΡΦΑ θα βρεθεί μαζί με αλληλέγγυους, συνδικαλιστές και αντιρατσιστές/τριες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απαιτήσουμε: Κλείστε τα στρατόπεδα – ανοίξτε τις πόλεις!”, κλείνει η ανακοίνωση, καλώντας όλες και όλους να συσπειρωθούν στην ΚΕΕΡΦΑ για να οργανώσουν ενωτικά αυτές τις μάχες.


Σάββατο 17/10

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! 
Κλείστε τα στρατόπεδα - ανοίξτε τις πόλεις!

Σχιστό 12μεσ
Μαλακάσα 3μμ
Ελαιώνας 5μμ
Θεσσαλονίκη: Διαβατά 5μμ
Γιάννενα: Κατσικάς 5μμ
Βόλος: Άλλη Μεριά 12μεσ
Καβάλα: πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου 2μμ 

Κυριακή 18/10 

Εκδήλωση - Συνέλευση δράσης 
Σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21, 3μμ 

“Μετά την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουμε!” 
Θα μιλήσουν δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, συνδικαλιστές, πρόσφυγες, μετανάστες, ακτιβιστές

email: antiracismfascism@yahoo.gr 
Πρόσκληση ενίσχυσης: 5€ευρώ 
Λογαριασμός ΕΤΕ: ΕΤΕ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265