Εκπαίδευση και νεολαία
ΣΕΚ στις σχολές: Σύσκεψη φοιτητών 11/10

Τη στιγμή που οι μαθητές και οι μαθήτριες βγαίνουν μαζικά στους δρόμους με τις καταλήψεις εκατοντάδων σχολείων να συνεχίζουν, η Κεραμέως ανακοινώνει ότι τα πανεπιστήμια και συνολικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με τηλεδιασκέψεις για όλο το πρώτο εξάμηνο και πιθανά και το επόμενο. Αντί να ενισχυθεί με χρηματοδότηση η Παιδεία και η Υγεία οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι πολεμικοί εξοπλισμοί και τα δώρα στους καπιταλιστές.

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών από το καλοκαίρι και οι καταλήψεις των μαθητών δείχνουν τον δρόμο με αιτήματα την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, τις μαζικές προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών, τα μαζικά τεστ και την επίταξη κτηρίων. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είμαστε σε αυτό τον αγώνα, στηρίζουμε τις μαθητικές καταλήψεις, έχουμε βρεθεί σε όλα τα μαθητικά συλλαλητήρια και ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις και κινήσεις σε μια σειρά σχολές για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με σοβαρά μέτρα προστασίας. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να κρατήσει κλειστές τις σχολές και να γενικεύσει την τηλεκπαίδευση όπως θέλει να το κάνει και με τα σχολεία. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να κάνουμε μάθημα εξατομικοποιημένα στο σπίτι, δεν θα ανεχτούμε την διάλυση της συλλογικότητας του φοιτητικού κινήματος. Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν με την κάλυψη των αναγκών μας με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μαθήματα σε περισσότερες αίθουσες  με προσλήψεις καθαριστριών. Ήδη με αυτά τα αιτήματα οργανώνονται κινητοποιήσεις όπως τη Δευτέρα 5/10 η κατάληψη της πρυτανείας στο ΑΠΘ και κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η Κεραμέως είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα παγώσει το φοιτητικό κίνημα κρατώντας τα πανεπιστήμια κλειστά. Χρειάζεται να θυμίσουμε πως η πρώτη υποδοχή της κυβέρνησης μια εβδομάδα μετά την εκλογή της ήταν τα φοιτητικά συλλαλητήρια ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και οι καταλήψεις σε πολλές σχολές ενάντια στους νόμους της κυβέρνησης και την προσπάθεια να γίνουν τα πανεπιστήμια επιχείρηση.

Οι δυνάμεις του ΣΕΚ στις σχολές μαζί με τα σχήματα της ΕΑΑΚ θα μπούμε μπροστά σε αυτό τον αγώνα για την συγκρότηση πανεκπαιδευτικού κινήματος, όλοι μαζί φοιτητές, μαθητές εκπαιδευτικοί για να διεκδικήσουμε τις ζωές και την μόρφωση που μας αξίζει.

Για την οργάνωση αυτής της προσπάθειας οργανώνουμε πανελλαδική σύσκεψη των φοιτητών και φοιτητριών του ΣΕΚ στις σχολές την Κυριακή 11 Οκτώβρη στις 2 το μεσημέρι στο αίθριο της Νομικής. Η παρακολούθηση και η συμμετοχή πανελλαδικά θα εξασφαλιστεί με διαδικτυακό τρόπο.

ΣΕΚ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ 


 Σύσκεψη φοιτητών 

Κυριακή 11/10, 2μμ 
Αίθριο Νομικής