Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
KEEΡΦΑ: Με νέα δύναμη για το κίνημα

15/10, Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ στο Τριανόν. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΚΕΕΡΦΑ 18/10/2020

1. Η ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη ως εγκληματική οργάνωση ανοίγει νέες δυνατότητες για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή και να ξηλώσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ. Η απόφαση σφραγίστηκε από τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος, με τουςς εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρών στο απεργιακό αντιφασιστικό συλλαλητήριο πλημμυρίζοντας όλη τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο και απαιτώντας οι νεοναζί να πάνε φυλακή.

Η επιτυχία αυτή ξεσήκωσε ενθουσιασμό σε κάθε μεριά του πλανήτη όπου το κίνημα δίνει τις δικές του μάχες ενάντια στους Τράμπ, Μπολσονάρο, Σαλβίνι, Λεπέν και σία. 

Το αντιφασιστικό κίνημα, με κορμό την εργατική τάξη και τα συνδικάτα, είναι η δύναμη που μπορεί και χρειάζεται να συνεχίσει για να μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να ξηλώσουμε οριστικά την φασιστική απειλή. 

2. Η συστηματική, επίμονη και ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, με την καθοριστική συμβολή της απεργιακής δράσης των συνδικάτων σε κρίσιμες στιγμές, όπως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, με την έναρξη της δίκης το 2015 και τώρα στις 7 Οκτώβρη, είναι αυτή που σφράγισε την απόφαση του δικαστηρίου και όχι η ανύπαρκτη συμβολή των δυνάμεων του λεγόμενου “συνταγματικού τόξου”, της ΝΔ του Μητσοτάκη και του Σαμαρά. Αντίθετα, η ΝΔ ήταν αυτή που έστρωσε το δρόμο στους φασίστες με την ρατσιστική πολιτική της, τις επιχειρήσεις σκούπα του Ξένιου Δία το 2012, αλλά και τις γέφυρες που έστηναν οι διάφοροι Μπαλτάκοι με τους Χρυσαυγίτες.  

Η ΚΕΕΡΦΑ από την ίδρυσή της το 2009 έχει παίξει ρόλο για τη συγκρότηση και το προχώρημα του αντιφασιστικού/αντιρατσιστικού κινήματος. Για να απομονωθούν και να τσακιστούν αρχικά η ακροδεξιά του ΛΑΟΣ και στη συνέχεια οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να λειτουργήσουν σε κάθε γειτονιά και πόλη επιτροπές που οργάνωναν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σαν απάντηση στις επιθέσεις των φασιστών. Για να υπάρξει Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ και να λειτουργήσει σαν φωνή του κινήματος, σαν δύναμη αποκάλυψης των εγκλημάτων των νεοναζί και της συγκάλυψης τους από το κράτος, σαν δύναμη-στήριγμα στα θύματα της Χρυσής Αυγής, στους γονείς του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Για να συνδεθεί η μάχη ενάντια στους φασίστες με την μάχη ενάντια στον ρατσισμό και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Για να γίνει η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη υπόθεση του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, της νεολαίας, όλης της Αριστεράς. Η σημασία αυτών των επιλογών φάνηκε στην ιστορική πανελλαδική κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη. 

3. Έχουμε τη δύναμη να κλιμακώσουμε τη δράση για να κάνουμε πράξη το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, να συνεχίσουμε τη σύγκρουση με την κυβέρνηση αλλά και τους μηχανισμούς που τους κάλυπταν. 

α. Η ολοκλήρωση της καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σημαίνει συνέχεια για να απομονωθούν οριστικά οι φασίστες, να ξηλωθεί κάθε ορμητήριο της εγκληματικής οργάνωσης, κάθε πρόσβαση, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους και τις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί οι ναζί.

Σημαίνει άνοιγμα του μετώπου και με τις επιθέσεις της ακροδεξιάς του Βελόπουλου που βρίσκεται στη Βουλή και χύνει ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο, που προχωράει σε επιθέσεις κατά της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος, όπως σε βάρος του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Π. Κωνσταντίνου.

Στα νησιά και στα σύνορα, εκεί που η κυβέρνηση εξαπέλυσε την επίθεση κατά των προσφύγων με το κλείσιμο των συνόρων, τις παράνομες απελάσεις και το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών, ομάδες φασιστών έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις και χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε, όπως πετυχημένα κάναμε με την Χρυσή Αυγή.

β. Κλιμακώνουμε τη μάχη ενάντια στην ρατσιστική πολιτική που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να διασπάει και να αποπροσανατολίζει το εργατικό κίνημα. Δεν ξεχνάμε ότι τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα είχαν «εκπαιδευτεί» στις επιθέσεις και τις δολοφονίες κατά μεταναστών αδερφών μας. 

Οργανώνουμε καμπάνια για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουν οι πόλεις, για άσυλο, στέγη και χαρτιά για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Μαζί με τα συνδικάτα και τη νεολαία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Μαζί με τους υγειονομικούς για ΑΜΚΑ και δωρεάν περίθαλψη για όλους. Μαζί με τους εργαζόμενους στους Δήμους, τις δημοτικές κινήσεις και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό για να ανοίξουν χώροι και να μπουν πρόσφυγες και μετανάστες σε σπίτια και ξενοδοχεία. 

Μαζί με το διεθνές κίνημα που ξεσηκώνεται ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο  στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για  να κλείσουν  Μόριες και Αμυγδαλέζες, να σπάσει το γκέτο και ο αποκλεισμός στα νησιά-φυλακές, για ανοιχτά σύνορα και όχι φράχτες στον Έβρο και FRONTEX στο Αιγαίο. 

γ. Συνεχίζουμε ενάντια στην κυβέρνηση που χτυπάει αντιφασίστες και κυνηγάει πρόσφυγες και μετανάστες. Για να παραιτηθεί ο Χρυσοχοϊδης που εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 7 Οκτώβρη, να μπει τέλος στην καταστολή των διαδηλώσεων και τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Για να απελάσουμε τον Μηταράκη και τον Μητσοτάκη που προσπαθεί να φορέσει «δημοκρατικό» μανδύα και να επαναφέρει την «θεωρία των δύο άκρων», προωθώντας νέες επιθέσεις στο κίνημα και την Αριστερά. Για να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικά που μέσα στην χειρότερη οικονομική και υγειονομική κρίση ξερνάει θάνατο, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό, φασιστική απειλή και οικολογική καταστροφή.

Επιπλέον:

• Στηρίζουμε τη καμπάνια για δικαιοσύνη στο Ζάκ/Zackie Κωστόπουλο, για να πάνε οι δολοφόνοι στη φυλακή.

• Καλούμε σε διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 20 Μάρτη 2020.

• Χτίζουμε παντού τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ, οργανώνουμε καμπάνια εγγραφής μελών και οικονομικής ενίσχυσης.