Γράμματα και σχόλια
Σκάνδαλο στο Γηροκομείο

2 Aπρίλη 2020, Κινητοποίηση "Ανταρσία στις γειτονιές"

Στις 15 Φλεβάρη δικάζονται οι Σ. Αγγελίδου, Ν. Σοφιανός, Ε. Πορτάλιου και  Π. Κωνσταντίνου ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κάνει στους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους ο Αρχιμανδρίτης Μπούμπας, πρώην διοικητής του Γηροκομείου Αθηνών που εν τω μεταξύ έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Έκτοτε διορίστηκε μια προσωρινή διοίκηση, αυτή του ακροδεξιού Ζ. Κολιού, με αποστολή να διεξάγει εκλογές για νέο ΔΣ αλλά όπως καταγγέλει ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Π. Κωνσταντίνου, “έφτασε στο σημείο να δέχεται τις ευχαριστίες του καταδικασμένου Αρχιμανδρίτη γιατί στην πραγματικότητα παρακώλυσε την ποινική του δίωξη με την μη έγκαιρη κατάθεση δήλωσης προόδου”.

Μετά από έντονες πιέσεις και αφού πέρασε πάνω από ένας χρόνος που η δημοτική παράταξη του Κ. Μπακογιάννη έκανε πως δεν έβλεπε, ο Δήμος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την παύση της διοίκησης και τον διορισμό νέας. Δεν είναι τυχαίο καθώς “οι μισοί μέσα στην παράταξη είναι ακροδεξιοί που έχουν σχέσεις με τον ακροδεξιό διοικητή”.

Πέρα από το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, η θλιβερή πραγματικότητα του Γηροκομείου Αθηνών είναι ότι ενώ έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει εώς και 700 ηλικιωμένους φιλοξενεί μόνο 100-120. Αυτό βέβαια θα προϋπέθετε σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο την κρατικοποίηση του και την οικονομική ενίσχυσή του καθώς και την αύξηση του μόνιμου προσωπικού.

“Μόνος σύμμαχος των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη είναι το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι μέσα στο ίδιο το γηροκομείο που έχουν δώσει αγώνες και έχουν κυνηγηθεί για αυτούς” και όχι τα κίτρινα εργοδοτικά σωματεία που υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Β. Καπερνάρος. “Ήμασταν η φωνή που κατήγγειλε το παρακράτος, θα στηρίξουμε μέχρι το τέλος τους εργαζόμενους και το αυθεντικό τους σωματείο στον αγώνα τους για να σωθεί το γηροκομείο”, συμπλήρωσε ο Π. Κωνσταντίνου.