Εργατικό κίνημα
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Μαζική συνέλευση

25/4, Συνέλευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Φωτο: Μάνος Νικολάου

Συνέλευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/4 στο Πεδίον του Άρεως. «Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι υπάρχει τέτοια μαζικότητα στη συνέλευση», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Μάνος Καρτέρης, μουσικός στην Α’βάθμια εκπαίδευση και μέλος του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης. «Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε αυτούς οφείλεται ότι παίρνουμε επιδόματα και όχι σε καλές προθέσεις της κυβέρνησης και γι’ αυτό πρέπει να κλιμακωθούν. Μπορούμε να φέρουμε πάρα πολύ κόσμο στο σωματείο, που αυτή τη στιγμή μπαίνει με διάθεση για να παλέψει και σε πρωτοβουλίες από τα κάτω. 

Οι Συλλογικές Συμβάσεις είναι το μεγάλο ζήτημα. Ειδικά στις τηλεοπτικές παραγωγές, η κατάσταση που επικρατεί σε μας τους μουσικούς είναι η βαρβαρότητα. Χρειάζεται να πάρουμε κάποια παραδείγματα από τη σύμβαση που υπέγραψε το ΣΕΗ με το Εθνικό, όπως οι αποδοχές μας στο live streaming και στις επαναλήψεις. Να κινηθούμε αγωνιστικά και ενωτικά το επόμενο διάστημα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς οικονομική στήριξη μπροστά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι που ξέρουμε ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα δουλέψουν». 

Το πρωί της ίδιας μέρα, στα Προπύλαια το Support Art Workers με τη στήριξη της ΠΟΘΑ οργάνωσε ανοιχτή μουσική δράση με τη συμμετοχή περίπου 300 καλλιτεχνών τραγουδώντας το El Pueblo Unido Jamás Será Vencido (λαός ενωμένος ποτέ νικημένος).