Η Αριστερά
Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ: Παλεύουμε αποφασιστικά και ενωτικά για να νικάει η τάξη μας

22/4, Οργισμένη υποδοχή Μητσοτάκη στο νοσ. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Support Health Workers

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση της Μαρίας Στύλλου στο διαδικτυακό πανελλαδικό συμβούλιο αντιπροσώπων του ΣΕΚ στις 25 Απρίλη, τον λόγο πήραν 42 ομιλητές, φέρνοντας την εικόνα από όλες τις μεγάλες μάχες των τελευταίων μηνών.

Την συζήτηση άνοιξε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Αγίου Σάββα, που τόνισε: «Η τρίμηνη νικηφόρα μάχη που ενωτικά δώσαμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τον κόσμο της αριστεράς για την επαναπρόσληψή μου είναι η απόδειξη ότι όταν οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται απεργιακά και συντονίζονται, μπορούν να νικήσουν. Αυτό το μήνυμα έφτασε παντού. Είναι πολύς ο κόσμος που εμπνέεται και αυτό είναι ένα καμπανάκι ότι αλλάζουμε πίστα. Μετά και την πετυχημένη απεργία της 22 Απρίλη, της οποίας το Συντονιστικό Νοσοκομείων σήκωσε μέσα σε δέκα μέρες το μεγάλο βάρος της οργάνωσής της, πάμε στην Πρωτομαγιά στις 6 Μάη με μια ακόμη μεγαλύτερη ώθηση». 

«Τους τελευταίους δύο μήνες στον Πειραιά έγιναν δύο συλλλαητήρια με αίτημα την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης, το ένα στο Μετροπολιταν και το άλλο στο κέντρο του Πειραιά στο Πασαλιμάνι. Έγινε επίσης, με πρωτοβουλία που πήρε η Ανταρσία στο Λιμάνι, μια κινητοποίηση στην ΠειραΪκή όπου ενώσαμε όλες τις πρωτοβουλίες σε μια συγκέντρωση ενάντια στην απόφαση του δήμου να χαρίσει στην Cosco το Παλατάκι, ένα τεράστιο σκάνδαλο», τόνισε η Τιάνα Ανδρέου από τον τοπικό πυρήνα στο κέντρο του Πειραιά. «Στο πλαίσιο της καμπάνιας που έγινε ενάντια στην απόλυση του Καταραχιά, πέρα από το ότι ο ίδιος ήταν ομιλητής στη συγκέντρωση του ΕΚΠ, κάναμε παρέμβαση σε μια σειρα εργατικους χώρους. Στην περιοδεία που κάναμε στα Λιπάσματα, οι εργαζόμενοι ήξεραν και παρακολουθούσαν την εξέλιξη αυτής της μάχης, στο Κερατσίνι στο δήμο οι εργαζομενοι είχαν ήδη βγάλει ψήφισμα. Το ίδο συνέβη και στα νοσοκομεία της πόλης».   

«Στα Πετράλωνα καταφέραμε να κινητοποιήσουμε την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόλυση του Καταραχιά. Ένας κόσμος που έχει αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ μένει ξεκρέμαστος απο τις επιλογές της ηγεσίας του και εμείς δίνουμε μια διέξοδο για να μην καταλήξει να πάει στο σπίτι του», τόνισε ο Δημήτρης Τσώλης από τους πυρήνες του νότιου κέντρου της Αθήνας. «Οι πυρήνες του ΣΕΚ παίζουν ρόλο ώστε η εμπειρία που έχουμε από την δράση στα συνδικάτα να φτάνει στις γειτονιές».

«Ξεκινήσαμε περιοδείες στις ιδιωτικές κλινικές, στο Ωνάσειο, στο Μετροπόλιταν, στο Μητέρα και στο Υγεία προτάσσοντας την επίταξη της ιδιωτικής υγείας», είπε ο Κώστας Πολύδωρος, εργαζομενος στην ιδιωτική υγεία από το Περιστέρι. «Μπορεί μια σειρά από σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και ο ίδιος ο Κουτσούμπας να θέτει το ζήτημα της επίταξης της ιδιωτικής υγείας αλλά το σωματείο της ιδιωτικής υγείας δεν το λέει. Άνοιξε στο ΔΣ του σωματείου μας αυτό το ζήτημα και υπήρξαν δύο διαφορετικές θέσεις, αλλά στο τέλος απομονώθηκε η άποψη που έλεγε ότι δεν μπορούμε να λέμε επίταξη».

Θεσσαλονίκη

«Στην Θεσσαλονίκη είχαμε τρεις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Στις 22 Απρίλη, την Παρασκευή των ειδικευόμενων στο Ιπποκράτειο και χθες ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Παπανικολάου. Έστειλαν την αστυνομία για να περιφρουρήσει το σόου που είχε προγραμματίσει. Από παντού μας έρχονται τα μηνύματα ότι ο κόσμος θέλει να δράσει πάνω σε μικρά η μεγαλύτερα ζητήματα και χρειάζεται να οργανώσουμε αυτήν την διάθεση», τόνισε ο Γιάννης Κούτρας, μελος στο ΔΣ της ΕΝΙΘ. 

«Οι συνέπειες του νομοσχέδιου Χατζηδάκη δεν αφορούν μόνο στις εργασιακές σχέσεις», τόνισε o Σεραφείμ Ρίζος εκπαιδευτικός , δημοτικός σύμβουλος Χανίων. «Έχει βγει στα Χανιά το τραγικό αυτό σκάνδαλο των μαζικών θανάτων σε έναν οίκο ευγηρίας. Εγκατέλειπαν τους γέροντες χωρίς φαγητό, τους κρατούσαν καθηλωμένους. Η άλλη όψη του νομίσματος ήταν ότι απέλυαν τηλεφωνικά τους εργαζόμενους, τους τρώγανε τα δώρα, είναι η εικόνα που βλέπουμε να ισχύει σε μια σειρά από χώρους-κάτεργα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα δημοτικά γηροκομεία, οι περισσότερες δομές είναι ιδιωτικές. Η κατάσταση που προετοιμάζει για την εργατική τάξη το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να καθορίσει ακόμη και τις συνθήκες θανάτου της εργατικής τάξης». 

«Η καμπάνια υπογραφών συμπαράστασης ενάντια στην απόλυση του Καταραχιά στο Δρομοκαϊτειο συνέπεσε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εκεί και μας έδωσε την δυνατότητα να συνδεθούμε με κόσμο με τον οποίο οργανώνουμε μαζί εξόρμηση για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Στο Αττικό η εικόνα ήταν φανταστική, οι εργαζόμενοι διακινούσαν ήδη το κείμενο υπογραφών μέσα στο νοσοκομείο. Η εκδήλωση που οργανώθηκε στην γειτονιά στο κέντρο του Περιστερίου έγινε με την πλατιά συμμετοχή του κόσμου της Αριστεράς», τόνισε ο Σπύρος Γεωργακόπουλος, από το Περιστέρι.

«Είμαι μια νέα σύντροφισσα και ένας άνθρωπος που δεν είχα επαφή με την πολιτική και την αριστερά. Υπήρξαν δύο ημερομηνίες ορόσημα που ήταν και ο λόγος που μπήκα στο κόμμα, η 7 Οκτώβρη και η 8 Μάρτη. Αποφάσισα να κατέβω και εγώ κάτω στις 7/10 γιατί ήταν μια ιστορική μέρα για όλους μας αλλά και ειδικά για μένα γιατί σαν πρώην δημοσιογράφος είχα δεχθεί απειλές από φασίστες για το αντιφασιστικό περιεχόμενο που ανέβαζα κατά καιρούς», τόνισε η Ελπίδα Ζαραδούκα από τον πυρήνα Ιλίου. «Μέχρι τις 8 Μάρτη, όπου και μπήκα στο κόμμα, υπήρξε μια περίοδος που παρακολουθούσα τις συζητήσεις στους πυρήνες και έπαιξε αυτό ρόλο στο να μου απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα. Στις 8 Μάρτη και για άλλη μια φορά είδα πόσο σημαντικό είναι να περνάμε από το ατομικό κομμάτι στο συλλογικό. Οι μάχες κερδίζοντας συλλογικά και γι’ αυτό έριξα ό,τι αναστολή είχα και μπήκα – και μπήκα και με φόρα. Είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσει αυτό το κόμμα όχι για τον ίδιο αλλά για όλο αυτόν τον κόσμο που βρίσκεται έξω και έχει όρεξη και θέλει να κάνει πράγματα αλλά θεωρεί ότι είναι μόνος του».

Η ΝΔ κλατάρει

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στα σχοινιά. Θέλει να κάνει επανεκκίνηση γιατί καταλαβαίνει ότι κλατάρει και ψάχνει να βρει ημερομηνία για εκλογές. Ούτε αυτό είναι εύκολο αφενός εξαιτίας της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργήσει στη διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο αλλά κυρίως λόγω των αντιστάσεων που τους ανάγκασαν να κάνουν πίσω στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αστυνομικές επιχειρήσεις στις γειτονιές, στην απόλυση του Καταραχιά, που έγινε κέντρο για το εργατικό κίνημα. Έχουμε παίξει ρόλο σε αυτές τις αντιστάσεις που αναγκάζουν όλη την αριστερά να κινηθεί. Θέλουμε την ενωτική δράση, και για να οξύνουμε τις αντιστάσεις και να πετύχουμε νίκες, αλλά και για να κερδίσουμε όλον εκείνο τον κόσμο που δεν βλέπει τους αγώνες μέσα από το κοινοβουλευτικό πρίσμα των επόμενων εκλογών», τόνισε ο Γιώργος Πίττας από τον πυρήνα Γαλατσίου. 

«Οι αριθμοί της εφημερίδας στα βόρεια προάστια έχουν ανέβει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα και καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η σταθεροποίηση των συνεργείων της Εργατικής Αλληλεγγύης στους χώρους εργασίας. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι το ίδιο κάναμε και στις γειτονιές και ένας τρίτος ότι πλέον οργανώνουμε καλύτερα τη μόνιμη σχέση με όλα τα μέλη μας με το που βγαίνει η εφημερίδα», τόνισε η Βασιλική Λιακώνη από τον πυρήνα Βριλησσίων.

«Μέσα στα πανεπιστήμια ανοίγει η συζήτηση για το πώς συνεχίζουμε. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση: Ζωντάνεμα σχολών, συντονισμός των κομματιών της εκπαίδευσης, σύνδεση με το εργατικό κίνημα και σύγκρουση με την κυβέρνηση», είπε ο Τάσος Τσιούνης, φοιτητής από τον πυρήνα Βόλου. «Στον Βόλο είχαμε την προηγούμενη βδομάδα καταλήψεις των μαθητών αλλά δεν καταφέραμε να το συντονίσουμε για κοινό κατέβασμα. Χρειαζόμαστε δυναμικό για να κάνουμε πράξη τις προτάσεις μας. Πώς; Αυτή τη βδομάδα προχωρήσαμε σε συγκεκριμένα ραντεβού και συζήτηση με μαθητές και φοιτητές για να οργανωθούν στο κόμμα ενώ την ίδια στιγμή ζητάμε την κοινή δράση, πάμε μαζί στην σχολή να βγάλουμε συνέλευση πάμε μαζί στο νοσοκομείο να πείσουμε για το κοινό κατέβασμα». 

20 Μάρτη, Αθήνα. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

«Το μαθητικό κίνημα άνοιξε μια από τις πρώτες μάχες αυτής της χρονιάς. Η κυβέρνηση το μόνο που έχει να προσφέρει στους μαθητές είναι περισσότερη “ατομική ευθύνη” με τα σελφ τεστ, γιατί κατά τα άλλα είναι απασχολημένη να διαλύσει τη δημόσια παιδεία και να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς με το πολυεπίπεδο κόσκινο που έχει στήσει από τις μικρότερες τάξεις μέχρι τις πανελλήνιες. Τώρα πρέπει να πιάσουμε το νήμα για τις 6 Μάη και αυτό είναι το κέντρο που βάζουμε στα σχολεία με εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα και εξορμήσεις με την έκδοση του νέου Anticapitalista», είπε ο Φίλιππος Κοντοδήμας, μαθητής από τον πυρήνα Βριλησσίων. 

«Παλεύουμε για τον σοσιαλισμό μέσα από την πάλη της εργατικής τάξης και είμαστε ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο που καταδικάζει πρόσφυγες και μετανάστες να πεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», τόνισε η Δόμνα Κατημερτζή από τον πυρήνα Νίκαιας. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα όσον αφορά στο μεταναστευτικό, με τους πρόσφυγες στον ξενώνα του Ρέντη που συμμετείχαν και στις 20 Μάρτη, Διεθνή μέρα ενάντια στον ρατσισμό και ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. Προτείναμε στην ΚΕΕΡΦΑ να κάνει μια αντιρατσιστική έκθεση ζωγραφικής με τη συμμετοχή προσφύγων από τα στρατόπεδα». 

«Δεν υπάρχουν χειρότεροι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παράγοντες από αυτούς με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Γιώργος Ράγκος από τον πυρήνα Ν. Ηρακλείου. «Tο αφήγημα της κυβέρνησης είναι κάνετε υπομονή οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, κάνετε υπομονή περνάμε το τελευταίο μίλι, έρχονται τα εμβόλια. Όλο αυτό είναι στον αέρα σήμερα όχι απλά επειδή έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία αλλά ένα ολόκληρο σύστημα ανίκανο. Οι υποκειμενικοί παράγοντες βγάζουν αγώνες παντού, όλος ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και κάθε μέρα υπάρχει και μια διαδήλωση. Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι ο πολιτικός χρόνος την πιέζει και η μετωπική επίθεση του Χατζηδάκη είναι μια φυγή προς τα μπρος με ένα χτύπημα σε αυτό που θεωρεί απειλή: την εργατική τάξη».

Να χτίσουμε γέφυρες

«Έχουμε ξεπεράσει τα 30 μέλη στον πυρήνα μας και αυτό το μεγάλωμα δεν είναι μόνο αριθμητικό είναι και ποιοτικό», τόνισε ο Αλέξανδρος Κοροβέσης, φοιτητής από τον πυρήνα Ελληνικού. «Έχουμε μια σταθερή γραμματεία με πέντε άτομα που μπορεί να οργανώνει πολύ καλύτερα τη βδομαδιάτικη συζήτηση αλλά και την καλύτερη οργάνωση της δράσης. Νέοι σύντροφοι αναλαμβάνουν υπευθυνότητες κάνοντας τη διαφορά π.χ στην διακίνηση του περιοδικού μας που ανέβηκε κατακόρυφα. Οργανώθηκε μαζί μας καθαρίστρια στην κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στον νεοναζί που κάλεσε ο δήμαρχος να κάνει γκράφιτι. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψήφισε το ξεπούλημα του Ελληνικού και με τα δύο χέρια αλλά ο κόσμος του είναι απογοητευμένος από την επιλογή. Θέλουμε να υψώσουμε γέφυρες με αυτόν τον κόσμο».  

«Στις 6 Μάη θέλουμε να ενωθούν όλες οι μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη έρχεται καθυστερημένα με βάση τα δικά τους χρονοδιαγράμματα και ο λόγος είναι ότι φοβούνται το εργατικό κίνημα. Ο κρυπτονίτης, το υλικό που κλέβει τις δυνάμεις του “σούπερμαν Χατζηδάκη” είναι το εργατικό κίνημα», είπε ο Γιάννης Σουμπάσης, από τον πυρήνα Χαμοστέρνας. «Στις παρεμβάσεις στο Δήμο Αθήνας, στην καθαριότητα, στην ΔΕΣΦΑ, στο ΚΕΠΥΟ στον Ευαγγελισμό βρήκαμε πολύ κόσμο που ήθελε να στηρίξει τον συνδικαλιστή “που δεν μασάει τα λόγια του”, όπως έλεγαν οι συντηρητές που εργάζονται σε εργολαβία στο νοσοκομείο και κατέβηκαν μαζί με το σωματείο στην πύλη του νοσοκομείου στις 22 Απρίλη. Τα “υπεραισιόδοξα” του ΣΕΚ ακούγονται πλέον πολύ πιο ρεαλιστικά μετά τη μάχη για την επιστροφή του Κώστα στη δουλειά». 

«Και στην Ξάνθη οργανώνουμε τις 6 Μάη και είμαστε σε καλό δρόμο γιατί ήδη σωματεία και κομμάτια της αριστεράς συντονίζονται σε αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ, εκπαιδευτικός, από τον πυρήνα Ξάνθης. «Ταυτόχρονα ανοίγει η μάχη για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος καθώς αντιμετωπίζουμε τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρήσεων να φυτέψουν ανεμογεννήτριες σε μια ορεινή περιοχή γεμάτη από παρθένα δάση και προστατευόμενες περιοχές. Θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλία και εδώ για να τα σταματήσουμε. Ένα τρίτο μέτωπο αφορά την Καβάλα και τα σχέδια για το κλείσιμο του ανοιχτού στρατοπέδου Ασημακοπούλου όπου θέλουν να πετάξουν τους πρόσφυγες στο δρόμο αντί να τους εξασφαλίζουν στέγη».

«Είμαι σχετικά νέο μέλος και αυτό που με έκανε να ριζοσπαστικοποιηθώ είναι αυτό που ζούμε με την τωρινή κυβέρνηση, δηλαδή το ελληνικό metoo και η κυβερνητική συγκάλυψη του Λιγνάδη, η καταστολή στις γειτονιές, τα αντεργατικά νομοσχέδια, όλα αυτά με έφτασαν στα όριά μου και πήρα την απόφαση να συμμετάσχω σε μια συλλογικότητα και να παλέψω», τόνισε η Ανδρονική Τασιούλα από τον πυρήνα Αγίας Παρασκεύης. «Συνάντησα το ΣΕΚ στις 8 Μάρτη, στη συγκέντρωση της Αγίας Παρασκευής ενάντια στην αστυνομία, πορευτήκαμε μαζί στις 20 Μάρτη, σε δύο εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στη συγκέντρωση ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Στους πυρήνες κάθε Τετάρτη απόγευμα γίνεται δουλειά πάνω στις ιδέες, με συζητήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που επιλέγουν τα ίδια τα μέλη με βάση τις ανάγκες τους αλλά και στις πλατείες όπου με τις βδομαδιάτικες εξορμήσεις σου δίνεται η δυνατότητα να αφουγκραστείς τον κόσμο».

Χανιά

«Μεγάλη συμμετοχή είχε και στα Χανιά η υγειονομική απεργία στις 22 Απρίλη. Οι συμβασιούχες καθαρίστριες του νοσοκομείου οργανώνονται βλέποντας τις κινητοποιήσεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Συντονιστικού Νοσοκομείων. Πατώντας σε αυτά τα βήματα κάποια σωματεία του ιδιωτικού τομέα έκαναν μια σύσκεψη συντονισμού στις 16 Απρίλη στα Χανιά και αποφάσισαν να κατέβουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. Χθες έκανε συνέλευση το δικό μου σωματείο, των ιδιωτικών υπαλλήλων και αποφασίσαμε ομόφωνα απεργία για τις 6 Μάη σε κοινό κάλεσμα που γίνεται μαζί με όλα τα άλλα σωματεία και την ΑΔΕΔΥ στην πλ Αγοράς. Μέσα σε αυτό το κλίμα οργανώθηκε μια νέα συντρόφισσα στον επισιτισμό. Προχωράμε με εργαλείο την Εργατική Αλληλεγγύη που δίνει τις πολιτικές και ιδεολογικές απαντήσεις», είπε η Άννα Μαματσή.   

«Οι μάχες που δίνουμε αυτόν τον καιρό δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό φαινόμενο αλλά διεθνές. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε μια σειρά εκρήξεων την περασμένη χρονιά με πιο πρόσφατες αυτές στην Βρετανία ενάντια στην αστυνομική βία ή στη Γαλλία με τις καταλήψεις θεάτρων αλλά θέλω να σταθώ στο κίνημα Black Lives Matter”, τόνισε ο Δημήτρης Δασκαλάκης από τον πυρήνα Νέας Σμύρνης. «Ξέσπασε πέρσι τον Μάη μετά την δολοφονία του Φλόιντ και είχε ένα τεράστιο αντίκτυπο στο πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Κατέληξε αυτές τις μέρες στην καταδίκη του Τσόβιν αλλά είναι και η απάντηση στο ερώτημα ποιος έριξε τον Τραμπ. Ήταν η δύναμη ενός κινήματος με διάρκεια και αυτό είναι κρατούμενο και για τον Μπάιντεν καθώς οι δολοφονίες των μαύρων και των λατίνων συνεχίζονται αλλά και για εδώ όπου ξεκινάμε την καμπάνια για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων και να τιμωρηθούν οι πολιτικοί αυτουργοί των θανάτων σε αυτά».

«Έχουμε μια κυβέρνηση στριμωγμένη σε πολλά μέτωπα και το βλέπουμε αυτό σε ακόμη ένα σημείο, αυτό των συμβασιούχων. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πήραν θετική απόφαση του δικαστηρίου παραμένοντας προσωρινά στην εργασία τους. Έχω υπάρξει συμβασιούχος και ξέρουμε όλοι ότι όταν τα δικαστήρια αρχίζουν να πηγαίνουν από την άλλη πλευρά και δικαιώνουν τους συμβασιούχους κόντρα σε αντεργατικούς νόμους, αυτό δεν γίνεται επειδή έπεσαν σε κάποιον καλό δικαστή αλλά είναι συνέπεια  του τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία, επειδή δημιουργείται ένα κλίμα μέσα από τους αγώνες και τις απεργίες. Οι αγώνες είναι η δύναμη, δεν περιμένουμε τις εκλογές βάζουμε μπροστά την εργατική εναλλακτική», είπε ο Άγγελος Σπανόπουλος από τον πυρήνα Καλλιθέας.

«Υπάρχει η δυνατότητα η επαναστατική αριστερά να κερδίσει στις γραμμές της τον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους. Σε αντίθεση με το αφήγημα που αναπαραγόταν μέχρι πρόσφατα ότι ωφελημένη από την φθορά της ΝΔ μπορεί να βγει η ακροδεξιά, η εικόνα είναι αντίστροφη. Χθες στο Παπανικολάου επιχείρησαν και οι ακροδεξιοί του Βελόπουλου να κάνουν συγκέντρωση αλλά δεν άνοιξαν καν πανό και αποχώρησαν», τόνισε ο Ευκλείδης Μακρόγλου από τη Θεσσαλονίκη. «Οι αγώνες αναδεικνύουν την Αριστερά που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο κόσμος. Η εμβέλεια μας είναι πολύ μεγαλύτερη από την οργανωτική μας δυνατότητα και πρέπει να δώσουμε χρόνο και προσοχή για να κλείσουμε αυτήν την ψαλίδα». 


Εκδηλώσεις Anticapitalista

Τετάρτη 28/4 5μμ 

Ομιλητής: Αλέξανδρος Κοροβέσης

Παρακολουθήστε εδώ

Πέμπτη 29/4 5μμ 

Ομιλητής: Φίλιππος Κοντοδήμας

Παρακολουθήστε εδώ


Πανεργατική Απεργία 6 Μάη

Αθήνα 11πμ, πλ. Κλαυθμώνος – προσυγκέντρωση 10:30πμ Υπ. Εργασίας 

Θεσσαλονίκη 10πμ Αγ.Σοφίας και Εγνατίας

Χανιά 10:30πμ πλ. Δημ. Αγοράς

Ηράκλειο 10πμ Αγ. Βενιζέλου

Πάτρα 10:30πμ Εργατικό Κέντρο Πάτρας, πλ. Όλγας

Γιάννενα 10πμ Κ.Πλατεία