Εργατικό κίνημα
Εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία: απεργιακή κινητοποίηση 22/4

22/4, Υπουργείο Εργασίας. Φωτο: Μάνος Νικολάου

Εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία βρέθηκαν ταυτόχρονα έξω από το Υπουργείο Εργασίας με απεργιακές συγκεντρώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης 22/4. Εκεί συμπυκνώθηκαν οι δύο μεγάλες μάχες ενάντια στον Χατζηδάκη, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Το επόμενο ραντεβού για όλες και όλους είναι στις 6 Μάη στην Πρωτομαγιά.
4ωρη στάση εργασίας είχαν κηρύξει ο  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μαζί με την κατάργηση του 8ωρου και της αργίας της Κυριακής φέρνει ακόμα πιο ελαστικά ωράρια και ευέλικτη εργασία, αφήνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία να καλπάσει. Από τη συγκέντρωση δεν έλειψε το τρολάρισμα για την προκλητική τούρτα γενεθλίων του Χατζηδάκη που ως Σούπερμαν τσάκισε Ολυμπιακή, ΟΣΕ και ΔΕΗ και τώρα πάει για τις συντάξεις. Έτσι του έφτιαξαν τούρτα το σκίτσο του Δ. Γεωργοπάλη με τον Χατζηδάκη ως Δρακουμέλ να κυνηγάει αντί για στρουμφάκι να πιάσει το «απαίσιο 8ωράκι». 
Πιο δίπλα το πανό και η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής -ΠΟΠΟΚΠ, που κήρυξε στάση εργασίας ενάντια στην ψήφιση της τροπολογίας του Χατζηδάκη για την εκχώρηση του δικαιώματος της έκδοσης συντάξεων από δικηγορικά και λογιστικά γραφεία. Η διαδικασία της κατάθεσης και της ψήφισης έγινε εκτάκτως, μόλις μια μέρα πριν. 
Μ.Ν.