Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Επίθεση Μηταράκη-Μπακογιάννη και στον Ελαιώνα

28/5/20, Η ΚΕΕΡΦΑ στο καμπ του Ελαιώνα

Σε “Εθνικό Προενταξιακό Κέντρο” έχουν αποφασίσει ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, να μετατρέψουν τη “δομή φιλοξενίας προσφύγων” του δήμου στον Ελαιώνα σύμφωνα με τον τελευταίο.

“Όταν ακούμε να μιλάνε οι κύριοι Μπακογιάννης και Μηταράκης για πολιτικές ένταξης, την ίδια στιγμή που στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αυτού του τόπου πεθαίνουν μετανάστες όπως ο Ιμπραήμ Εργκιούν, ο Μάκι Ντιαμπατέ και η Μιμί Μουκάιε αναρωτιόμαστε: για ποιά ένταξη μιλάνε; στα νεκροταφεία;” είπε στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας, ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωσταντίνου. “Έχουν το θράσος να λένε πως αυτό το ενταξιακό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τον Ελαιώνα όπου οι άνθρωποι ζουν σε σκηνές, όπου τσουβαλιάζονται απάνθρωπα. Τα στρατόπεδα πρέπει να κλείσουν και ο κόσμος να πάρει χαρτιά και να μείνει στις γειτονιές” συμπλήρωσε.

Οι προϋποθέσεις, που ο ίδιος ο δήμαρχος είπε πως έθεσε για αυτή τη “μετατροπή”, είναι “να υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης, να μειωθεί σημαντικά ο σημερινός αριθμός των φιλοξενουμένων και η χρονική διάρκεια να είναι δύο έτη, διότι προχωρά η 'διπλή ανάπλαση'”. Εν ολίγοις ο δήμαρχος ζητά μια επιχείρηση σκούπα που θα πετάξει έξω τουλάχιστον όσους έχουν καταφύγει στον Ελαιώνα “παράτυπα” για να μπορέσει μετά από δύο χρόνια να κλείσει και τελείως το καμπ για να προχωρήσει το σχέδιο που χαρίζει την περιοχή στην ΠΑΕ του Παναθηναϊκού, δηλαδή στον Αλαφούζο.