Διεθνή
Απεργιακή αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Σε διεθνή απεργιακή αλληλεγγύη καλούν τα παλαιστινιακά συνδικάτα μετά την επιτυχία της τελευταίας μεγάλης απεργίας τους. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους – που υπογράφουν ομοσπονδίες, ενώσεις και συνδικάτα, ανάμεσα σε αυτά των οδοντογιατρών, δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών, εργαζομένων στην Υγεία, στη βιομηχανία τροφίμων, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στον κατασκευαστικό τομέα, στην κλωστοϋφαντουργία:

«Τα παλαιστινιακά συνδικάτα και οι εργατικές οργανώσεις σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη καλούμε τα αδέλφια μας του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος να αναλάβουν άμεση δράση σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη. Καθώς τα πλήθη των εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής συνεχίζουν την εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα, το Σεΐχ Τζαράχ, τη Λιντ και τη Χάιφα. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωσή μας.

Απελευθέρωση

Αυτή την εβδομάδα, παλαιστινιακά κινήματα και συνδικάτα πραγματοποίησαν μια γενική απεργία σε ολόκληρη την ιστορική Παλαιστίνη. Είναι η πρώτη απεργία στην πρόσφατη ιστορία που ενώνει τους Παλαιστινίους, όπου κι αν είμαστε. Ωστόσο, για να πετύχουμε την απελευθέρωσή μας, χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη των συντρόφων μας, και των φίλων του διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος… Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας. Να φωνάξετε και να δράσετε. Ως διεθνή συνδικάτα, έχουμε μια περήφανη παράδοση ενάντια στην καταπίεση. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε την υποστήριξη στα ρατσιστικά καθεστώτα. Το μποϊκοτάζ των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της παράδοσης αποτελεσματικής αλληλεγγύης.

Στο πνεύμα του διεθνισμού και της αλληλεγγύης, καλούμε τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο: Να απευθύνουν ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό…Να συμμετέχουν σε μελλοντικές γενικές απεργίες που θα καλέσουν λαϊκές οργανώσεις και παλαιστινιακά συνδικάτα οργανώνοντας διαδηλώσεις και ολονυκτίες σε αυτές τις ημερομηνίες. Να συνεισφέρουν οικονομικά για την υποστήριξη Παλαιστινίων που συνελήφθησαν από το Ισραήλ…».