Καταστολή
Σωματείο Εργαζόμενων δήμου Ν. Φιλαδέλφειας: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

“Free Palestine - Να σταματήσουν τώρα οι οι σφαγές πολέμου του ισραηλινού κράτους - Κάτω τα χέρια από τη Γάζα - Λευτεριά στην Παλαιστίνη” έγραφε κάτω από την ζωγραφισμένη παλαιστινιακή σημαία το μεγάλο πανό αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που ανάρτησε δίπλα από την είσοδο του δημαρχείου της Νέας Φιλαδέλφειας το σωματείο των εργαζομένων του δήμου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος δεν άργησε να διατάξει να κατέβει το πανό, παρόλο που λίγες μέρες πριν εκφραζόταν στο τουίτερ υπέρ του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων στις εστίες τους.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν άμεσα: «Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Δημάρχου να δώσει εντολή να κατέβει το πανό που ανάρτησαν στο Δημαρχείο, μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας και το οποίο εξέφραζε την υποστήριξή στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται άγρια από την Ισραηλινή επιθετικότητα. Επισημαίνουμε στον κ. Δήμαρχο πως δεν συνάδει η στάση που παίρνει ο ίδιος υπέρ του παλαιστινιακού δράματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πολιτική κίνηση του 'αποφασίζω, διατάζω και κατεβάζω το πανό'. Και σαφέστατα δεν δεχόμαστε καμία υποκριτική απάντηση, ότι τα πανό προσβάλλουν την αισθητική της διοίκησης, διότι η αισθητική πάει περίπατο όταν σφαγιάζονται άνθρωποι». 

Η ανακοίνωση συνεχίζει εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Ο Γιώργος Ορταντζόγλου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στον Δήμο είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη πως “ο δήμαρχος μας ζήτησε να το κατεβάσουμε αλλά εμείς αρνηθήκαμε. Έχει στο παρελθόν κατεβάσει και άλλα πανό μας αλλά δεν μας πτοεί. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσουμε καινούριο ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Προσπαθούν να επιβάλουν τον ίδιο αυταρχισμό και στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς αλλά δεν θα τους περάσει. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Παλαιστίνιους και θα μας βρίσκουν και σε αυτό το μέτωπο απέναντί τους”.