Καμπάνια για τη διαγραφή του χρέους

«Τα πράγματα δυσκολεύουν, χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και αγώνας. Στο χώρο που εργάζομαι η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών στους μισθούς, μας χρωστάνε ενάμισι μήνα και βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας» μας είπε ο Γιώργος εργαζόμενος στην ΠΥΡΚΑΛ. «Παρά το γεγονός ότι δεν πήραμε το χώρο του σωματείου πραγματοποιήσαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη στάση πληρωμών του χρέους με τη συμμετοχή 5 ατόμων στο καφενείο απέναντι από τη δουλειά».

Εκδήλωση με θέμα την στάση πληρωμών του χρέους οργάνωσε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ν. Ηρακλείου με τη συμμετοχή 25 περίπου εργαζόμενων και ομιλητές τον Σωτήρη Κοντογιάννη από την Εργατική Αλληλεγγύη, το Μιχάλη Κυράνα από την Πρωτοβουλία Οικονομολόγων και τον Ηλία Λοϊζο από το ΔΣ του Συλλόγου. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν πολλές ερωτήσεις για το χρέος, την στάση πληρωμών, αλλά και το ρόλο του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Είκοσι περίπου συνάδελφοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργανώσαμε στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής» μας λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Κώστας Μεγαγιάννης. «Εγινε μια αρκετά βαθιά συζήτηση, όχι μόνο για τη δυνατότητα στάσης πληρωμών του χρέους, αλλά και για το Σοσιαλισμό σήμερα, ποια εναλλακτική μπορεί να υπάρξει απέναντι στην χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος. Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ήδη βιώνουμε αυτή τη χρεοκοπία: Οι εργαζόμενοι στην ´Βοήθεια στο σπίτι´ είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Στις 31 Ιούλη λήγει η σύμβαση όλων των συνάδελφων που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς. Θα δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό ενάντια στη διάλυση που θέλει να φέρει το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και ο Καλλικράτης». Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στους υπαλλήλους των Τραπεζών (Τρίτη 27 Ιούλη στις 4μμ στην αίθουσα της ΟΤΟΕ Σίνα και Βησαριωνος και στο ΜΕΤΡΟ (Πέμπτη 29/7 στα γραφεία ΣΕΜΕΛ, αμαξοστάσιο Σεπόλια).