Εργατικό κίνημα
Χανιά: Όχι αναστολή για τους ανεμβολίαστους

15/9, Χανιά

Κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Δήμου Χανίων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/9 στο Δημαρχείο στα Χανιά. 

«Η κινητοποίηση στηρίχτηκε όχι μόνο από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή, αλλά και από άλλους αλληλέγγυους εργαζόμενους του Δήμου, από την Ανταρσία στα Χανιά και τη Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Κατερίνα Σεφερλή, εργαζόμενη του δήμου και αλληλέγγυα στους συναδέλφους της που βγήκαν σε αναστολή. «Έχει συσταθεί Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στις Αναστολές Εργασίας για να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα. 

Θεωρούμε ότι όλο αυτό που γίνεται είναι σαν να έχεις ένα πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων -έτσι το έχουμε ονομάσει- με το οποίο αποκλείονται κάποια άτομα να είναι ενεργά, να έχουν μισθό και να ζουν αξιοπρεπώς τη ζωή τους. Είμαστε ενάντια στη διάκριση εμβολιασμένων και μη, την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, αλλά και ενάντια στις ρατσιστικές διακρίσεις. Απαιτούμε να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοί μας πίσω στις δουλειές τους.

Τη Δευτέρα 20/9 συναντήθηκε η επιτροπή με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, το οποίο δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα μας. Συμφώνησε να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα παρεβρεθούμε για να συζητηθεί το θέμα και επίσης να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανιών.

Υπάρχουν ομάδες στον χώρο της ακροδεξιάς που επιβουλεύονται κινήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας. Είναι επικίνδυνο καθώς πολλά άτομα πανελλαδικά που έχουν βγει σε αναστολή μπορεί να μπερδευτούν και να ακολουθήσουν χωρίς να το θέλουν αντιδραστικές κινήσεις. Όταν τα σωματεία και συλλογικότητες κλείνουν την πόρτα σε αυτόν τον κόσμο, αυτό που καταφέρνουν είναι να σπρώχνουν κάποιους προς τα εκεί».