Αρχικά αποφάσισαν αμέσως μετά τη Συνέλευση να κινηθούν μαζικά προς τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου το ζήτημα της ΕΥΑΘ ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Εκεί, παρόλο που η πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ προσπάθησε να δοθεί λόγος μόνο σε στέλεχος της εταιρίας και όχι σε εκπρόσωπο των εργαζομένων, τελικά ο πρόεδρος του σωματείου πήρε το λόγο, ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να στηρίξει στην πράξη και όχι μόνο τυπικά την παραμονή της εταιρίας στο Δημόσιο. Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχεται η πολιτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του νερού είναι ότι ακόμα και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ (όχι όλη η παράταξη όμως) προσπάθησαν να τοποθετηθούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ακόμα και αυτοί όμως με κριτήριο την εμπορική αποτελεσματικότητα της πώλησης και όχι τα δικαιώματα εργαζομένων και καταναλωτών.
Τη Δευτέρα 27/6 το Σωματείο οργανώνει δίπλα στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας μεγάλη συναυλία προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος της πόλης ακόμα περισσότερο για τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και σαν μεγάλο γεγονός στην πόλη ενόψει της 48ωρης γενικής απεργίας.
Την Τρίτη 28/6 οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που καλεί το ΕΚΘ και την Τετάρτη, δεύτερη μέρα της απεργίας, το απόγευμα καλούν συζήτηση με φορείς της πόλης για τη δημιουργία κοινωνικού μετώπου για το θέμα του νερού. Επίσης προτάθηκε και αποφασίστηκε στη συνέλευση τις μέρες της 48ωρης το κεντρικό κτίριο της εταιρίας να είναι κατειλημμένο.
Την Πέμπτη 30/6 το Σωματείο καλεί 24ωρη απεργία (κλείνοντας έτσι ουσιαστικά ένα 3ήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων για την ΕΥΑΘ) και αποκλεισμό της Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας προκειμένου να μπλοκαριστεί οποιαδήποτε απόφαση ιδιωτικοποίησης, δεδομένου ότι θα έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στη Βουλή. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου στη συνέλευση ότι «όσο πραγματοποιείται σε μέρος που γνωρίζουμε, αυτή η συνέλευση ΔΕΝ πρέπει να γίνει, ούτε σε αίθουσα, ούτε σε ασανσέρ, ούτε πουθενά».
Το ζήτημα του νερού αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση στην προσπάθεια υλοποίησης του Μνημονίου 2 ακριβώς επειδή εδώ και δυο χρόνια οι εργαζόμενοι της ύδρευσης αντιστέκονται σθεναρά ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, ενώ οι πολίτες της πόλης έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους με ποικίλους τρόπους στο παρελθόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νομαρχιακή Τοπική του ΠΑΣΟΚ Κ.Μακεδονίας έχει εκφραστεί επίσημα ότι διαφωνεί με το ξεπούλημα ενώ κοινοβουλευτικά στελέχη της φημολογείται πολύ έντονα πλέον ότι δε θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο αν οι ιδιωτικοποιήσεις παραμείνουν, τορπιλίζοντας έτσι την αδύναμη υπεροχή του Παπανδρέου. Η δύναμη των συντονισμένων απεργιών στην ΕΥΑΘ και στις άλλες ΔΕΚΟ μπορεί όχι μόνο να τσακίσει το Μνημόνιο αλλά και τινάξει στον αέρα την ίδια την κυβέρνηση!

