Όπως αναφέρει η ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγωνιστές-συμπαραστάτες του αγώνα των Παλαιστινίων «Ο διεθνής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ Παραμένουμε Άνθρωποι» θα αποτελείται από 10 πλοία, από τα οποία δύο είναι φορτηγά που θα μεταφέρουν φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιβατηγά με εκατοντάδες επιβάτες, ανάμεσά τους, πολιτικοί, ευρωβουλευτές, συγγραφείς, εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού και ακτιβιστές. Θα επιβαίνουν επίσης αρκετά συνεργεία διεθνών τηλεοπτικών σταθμών (CNN, NBC Al Jazeera κλπ) όπως και δημοσιογράφοι σε αποστολή από πολλά διεθνή μέσα και εφημερίδες. Ο ειρηνικός στολίσκος μας θα πλεύσει σε πείσμα των απειλών της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο ξεδιάντροπα διατυμπανίζει ότι θα τον σταματήσει με κάθε τρόπο, ακόμα και βίαια προσπαθώντας να υπενθυμίσει τα περσινά φριχτά γεγονότα».
Στο ίδιο μοτίβο με το Ισραήλ κινείται και η ελληνική κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών «προτρέπει» τους «Έλληνες πολίτες», καθώς και τα πλοία και τα πλωτά μέσα ελληνικού νηολογίου να μη συμμετάσχουν στο Στόλο της Ελευθερίας αφού «η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους. Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση δεν αντιμετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήματος στη Γάζα».
Είναι μια ξεδιάντροπη στάση ωμής υποστήριξης των δολοφόνων του σιωνιστικού κράτους και βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι στην ειρηνική πρωτοβουλία που πέρσι θρήνησε 9 νεκρούς μετά την επέμβαση των κομάντο του Ισραήλ στα πλοία του πρώτου Στόλου.

