Εργατικό κίνημα
Ηθοποιοί: Συγκροτήθηκε το ΔΣ του ΣΕΗ

Έχουμε να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση γιατί ακόμα κι όσα κατακτήσαμε θέλει να τα πάρει όλα πίσω. Σήμερα ακόμα περισσότερο που είμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια. 

Το μόνο αγαθό που μπορούμε να παράξουμε εμείς οι εργάτες της Τέχνης είναι Πολιτισμός. Και αυτή η κυβέρνηση των πλουσίων αυτό το έχει ρίξει στα Τάρταρα. Γι’ αυτό μπροστά μας έχουμε μάχες για μεγαλύτερες επιδοτήσεις στον Πολιτισμό, κυρίως στις μικρές ομάδες, ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις και αποκλεισμούς, όπως σε ανάπηρους συναδέλφους μας, και το αίτημα για ίδρυση δημόσιας και δωρεάν Σχολής Δραματικής Τέχνης. Όμως η κεντρική μας αιχμή πρέπει να είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με πληρωμένες πρόβες, με όλα. Κλειδί για τη νίκη είναι ο συντονισμός με τα υπόλοιπα, καλλιτεχνικά και όχι μόνο, εργατικά σωματεία.

Στη διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ του ΣΕΗ για να μοιραστούν οι αρμοδιότητες, ανέλαβα τη θέση του Συμβούλου Ραδιοτηλεόρασης, με κέντρο τις διεκδικήσεις των ηθοποιών στην τηλεόραση. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και στους υπόλοιπους να δίνουν ένα κομμάτι ψωμί.

Αλέξης Μαρτζούκος,
ΔΣ του ΣΕΗ με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών