Σε διαρκή κινητοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας βρισκόταν την Τρίτη 7/7 το αντιπολεμικό κίνημα της Σύρου, με αφορμή τη νέα επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris στο νησί. Η αστυνομία για μία ακόμη φορά απαγόρευσε τις διαδηλώσεις, ωστόσο δεκάδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην Πλατεία Μιαούλη.
«Την Τρίτη 7 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η 2η (από τις 8!) φετινή άφιξη του ισραηλινών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιου Crown Iris στην Ερμούπολη» σημειώνει η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Σύρου θυμίζοντας ότι μόλις έναν μήνα πριν, η άφιξη του πλοίου με τους σιωνιστές «τουρίστες» συνοδεύτηκε «με την πρωτοφανή εικόνα της Ερμούπολης πλημμυρισμένης από διάφορα σώματα της Αστυνομίας και του Λιμενικού, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, στάθμευσης, συγκεντρώσεων και πορειών, τις αναίτιες προσαγωγές συμπολιτών μας "για εξακρίβωση στοιχείων" και τις απροκάλυπτες προκλήσεις εκ μέρους των επιβατών του.
Την ίδια ώρα, το Κράτος του Ισραήλ συνεχίζει τη γενοκτονία στη Γάζα και εντείνει την εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη, έχοντας δολοφονήσει πάνω από 73.000 ανθρώπους και καταστρέψει το 90% της Γάζας. Ταυτόχρονα, επιχειρεί εθνοκάθαρση στον νότιο Λίβανο, όπου οι νεκροί υπερβαίνουν τους 4.000 και οι εκτοπισμένοι το 1 εκατ., ενώ έχει καταλάβει τμήματα της νότιας Συρίας».
Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καταγγέλει επίσης ότι υπέβαλε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο με 172 υπογραφές, «όμως, η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, καταψήφισε το αίτημά μας να κηρυχθεί ανεπιθύμητο το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο και να βγει η Σύρος από τους προορισμούς του».

