Εργατικό κίνημα
ΓΓΔΕ (ΑΑΔΕ): Συνέλευση

18/2, Κατάληψη στο κτίριο της ΓΛΗΔΕΔ. Φωτό: Νίκος Τουρνάς

Την Τετάρτη 21/9 προχωράμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου ΓΓΔΕ (ΑΑΔΕ). Είναι πολύ κρίσιμη μετά τις επιθέσεις που πέρασαν, όπως η Αξιολόγηση, το Ειδικό Μισθολόγιο, η μετακόμιση σε κτίριο χειρότερων εργασιακών συνθηκών, ενώ τώρα ανακοίνωσαν και το σπάσιμο του τηλεφωνικού κέντρου από την υπηρεσία σε άλλη διεύθυνση. Δηλαδή πέρα από τις επιθέσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, έχουμε επιθέσεις μισθολογικές, συρρίκνωσης δομών και χειροτέρευση συνθηκών. 

Την προηγούμενη θητεία, παρά την αγωνιστική διάθεση που έδειξαν πολλές φορές οι συνάδελφοι, η ηγεσία του συλλόγου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για να αντιμετωπιστούν αυτές οι επιθέσεις. Σαν Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία και μέσα από το ΔΣ και την Ομοσπονδία, αλλά και έξω από αυτά, πήραμε πρωτοβουλίες και καταφέραμε να βγουν συνελεύσεις και απεργίες, ενώ ταυτόχρονα συγκροτήσαμε επιτροπή αγώνα “από τα κάτω”. Κάναμε τον σύλλογό μας ορατό με τη συμμετοχή μας στα μεγάλα απεργιακά συλλαλητήρια. 

Μπαίνουμε σε μια χρονιά με μεγαλύτερες προκλήσεις και γι' αυτό ευελπίστουμε στις εκλογές που θα γίνουν στις 11/10 να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αγωνιστικά. Τη μάχη αυτή την δίνουμε με πιο μεγάλο και δυνατό ψηφοδέλτιο από την προηγούμενη φορά, ενδεικτικό της επιτυχημένης παρέμβασής μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Νίκος Τουρνάς, 
μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΓΔΕ, υποψήφιος με την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία