Περιβάλλον
Πάρκο Κύπρου και Πατησίων: Διαμαρτυρία για την εισβολή της εταιρίας UNISON 20/9

Ξύλο και «προσαγωγές» επιφύλασσαν τα ΜΑΤ του Μητοστάκη και του Μπακογιάννη στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εισβολή της ιδιωτικής εταιρίας UNISON στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων την Τρίτη 20/9, τα ξημερώματα. 

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στο κόσμο που βρέθηκε εκεί με το πανό τραυματίζοντας ανθρώπους με χτυπήματα γκλομπ στο κεφάλι και το σώμα. Προχώρησαν σε έξι προσαγωγές προκειμένου να διαλύουν την κινητοποίηση. Την ίδια μέρα το απόγευμα, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, στο πάρκο γινόταν νέα συγκέντρωση των κατοίκων μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων και άλλων συλλογικοτήτων.

«Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη χαρίζει 35 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία UNISON και της αναθέτει εργολαβικά την συντήρηση του Πράσινου ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό με το πάγωμα των προλήψεων» ανέφερε στο κάλεσμά της στη συγκέντρωση η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας.

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, όλοι στη συγκέντρωση».