Εργατικό κίνημα
Το νερό δεν είναι εμπόρευμα

10/9, Πανεργατική κινητοποίηση στη ΔΕΘ. Φωτό: Έφη Γεωργακοπούλου

Συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, την Τετάρτη 21/9 στις 8πμ, καλεί η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, καθώς θα συζητιέται στην Επιτροπή Συμμόρφωσης η προσφυγή της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ που διεκδικεί να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που διατάσσει την έξοδο της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται προκλητικά να συμμορφωθεί με την απόφαση που ήρθε κάτω από την πίεση και τον μακρόχρονο αγώνα των εργαζόμενων και των κινημάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Την ίδια ώρα κάνει πλάτες στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που στήνει μηχανισμό ελέγχου και παρακολούθησης εκπροσώπων και εργαζομένων, στο όνομα της εμπιστευτικότητας όσων συζητούνται στο ΔΣ της εταιρίας!

«Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των ιδιωτικοποιήσεων και των υποκλοπών που σε συνεργασία με την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προχωράνε σε αυτές τις προκλήσεις. Κλιμακώνοντας απεργιακά στα σωματεία της ΕΥΔΑΠ, των ΔΕΚΟ και συνολικά, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Και δυναμώνοντας το συντονισμό σωματείων, περιβαλλοντικών κινημάτων, δημοτικών κινήσεων και φορέων για να είναι ενέργεια, νερό, υγεία, παιδεία, πράσινο και ελεύθεροι χώροι, δημόσια αγαθά.» Αυτά τόνισε στην παρέμβαση του ο Γιάννης Σηφακάκης από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή στην διαδικτυακή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για το Νερό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/9, καλώντας και στην διαδήλωση το Σάββατο 24/9 ενάντια στην κατασκευή Μετρό στα Εξάρχεια.