Η απόφαση πάρθηκε μετά από αίτημα της Γενικής Συνέλευσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, έχοντας ήδη πίσω τους την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η πανθριασιακή απεργία στις 3/12 που είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να συμμετέχουν στην απεργία και μετά τις άμεσες θετικές απαντήσεις αποφασίστηκε η ημερομηνία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΑ, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως 2 στους 5 εργαζόμενους στη χώρα δεν πήραν δώρο στις γιορτές. “Αυτή η απεργία είναι για όλους τους εργαζόμενους που χτυπιούνται από τις επιθέσεις όπως στο ALTER, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, στην Ελευθεροτυπία, στην Γερολυμάτος Cosmetics, στο ΝΟΤΟΣ Gallery, στο Alex Pak, στην Χαλυβουργία και σε κάθε χώρο που μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τη μέρα της Παναττικής Απεργίας το ΕΚΑ καλεί συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στις 11πμ και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την ίδια ώρα. Στην πράξη θα πρέπει η συμμετοχή να είναι τόσο μεγάλη που να πλημμυρίσει όλη την Αθηνάς και τους γύρω δρόμους σε μια ενιαία απεργιακή συγκέντρωση - σεισμό.
• Συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας πραγματοποιούνται αυτή την Τετάρτη 4/1 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την ερχόμενη Τετάρτη 11/1 στις 5μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ σύσκεψη πραγματοποιεί και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Τετάρτη 4/1.