Σε κινητοποίηση από το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν την Παρασκευή 5 Ιούνη εκατοντάδες υγειονομικοί από όλη τη χώρα. Νέα απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιούνη. Στάση εργασίας καλεί η ΠΟΕΔΗΝ από τις 12 μέχρι 3 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30μμ.
Βασική αιχμή των κινητοποιήσεων είναι η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ένταξη στα ΒΑΕ μέσω του σχεδίου νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση από τις 3 Ιούνη, αφορούν μόνο εργαζόμενους που προσελήφθησαν πριν το 2011 και μόνο νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτές διασώστες και οδηγούς. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται πάνω από 30.000 υγειονομικοί από την ένταξη στα ΒΑΕ, όπως μαίες, τραυματιοφορείς, τεχνολόγοι και εργαστηριακοί εργαζόμενοι.
«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο υφυπουργός Υγείας Θεμιστοκλέους παρέπεμψε στο υπουργείο Εργασίας που είναι αρμόδιο για την ένταξη των κλάδων στα ΒΑΕ», γράφει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης στην ανταπόκριση του από την κινητοποίηση. «Δεν είχαν να πούνε κουβέντα ούτε ο Άδωνις, ούτε ο Θεμιστοκλέους για τον απαράδεκτο διαχωρισμό των υγειονομικών. Μέτα το τέλος των χαιρετισμών των διαφόρων εκπροσώπων, πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, ξεκίνησε οργισμένη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης».

