Δήμοι: Οι συνελεύσεις αποφασίζουν συνέχεια

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν γίνει γνωστές δύο αποφάσεις συνελεύσεων. Στο Νέο Ηράκλειο αποφάσισαν να ξεκινήσουν «άρνηση εργασίας και καταλήψεις στους χώρους του Δήμου», ενώ στη Νίκαια αποφάσισαν να καλέσουν τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να «προχωρήσουν σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας» μέχρι να πέσει η κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει συνέλευση και ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Παρασκευής όπου αποφασίστηκε με διευρυμένη πλειοψηφία να γίνει πρόταση προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ για άμεσες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στον Κορυδαλλό συγκεντρώθηκαν 207 εργαζόμενοι, αλλά η ηγεσία του Συλλόγου που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ δεν δέχτηκε να γίνει συνέλευση λόγω «μη απαρτίας». Η πρόταση των αγωνιστών και των αγωνιστριών της «Σκουπιδιάρας» είναι κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε συντονισμό με όσους εργαζόμενους είναι σε κινητοποίηση, από την Χαλυβουργία μέχρι τον ΟΕΚ.

Τη Δευτέρα 13/2 η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση και στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) την ώρα που συζητιόταν το ζήτημα της κατασκευής εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.

Ο Γιώργος Χάρδας, γραμματέας του ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου στη Χωματερή της Φυλής μάς είπε: «η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να αποκλείσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να μην προχωρήσει στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του φορέα σε ιδιώτες για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Αντιστάθηκαν

Πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και αντιστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια παρά τις πέντε διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν φέρει. Τελικά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν απαρτία και το ΔΣ αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία. Εμείς περιμένουμε να δούμε πότε θα επαναλάβουν την συνεδρίαση για να οργανώσουμε κινητοποίηση και να τους αποτρέψουμε».

Την Τετάρτη 15/12 θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στη 1μμ στο Υπουργείο Υγείας για τα ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης των εργαζόμενων στους Δήμους με αφορμή τι προβλέπει η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Καλούμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν συντονισμένα και οργανωμένα σε κοινό προγραμματισμό και δράση ώστε μαζικά και ενωτικά να εμποδίσουμε την επερχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων στο ΔΗΜΟΣΙΟ και ΙΔΙΩΤΙΚΟ Τομέα».

Τέλος, την Τετάρτη μετά την διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων από Δήμους της Αττικής για μεγαλύτερη συνεργασία και κοινές πρωτοβουλίες αφού η συνάντηση που είχε κανονιστεί για την Δευτέρα δεν έγινε λόγω της κινητοποίησης στον ΕΔΣΝΑ.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικοί

Και στα Πανεπιστήμια

Νοσοκομεία: Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός

Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ: Στροφή αριστερά και απεργιακή δράση

Κατάληψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δομές Ψυχικής Υγείας: Κατάληψη στο Υπουργείο

Αντίσταση στα κλεισίματα

Αριάδνη: Ξεσηκώνουν όλο το Ηράκλειο

ΑΒΕΞ - Πάτρα

Λουκίσα

ΔΕΗ

Υπουργεία: Οι καταλήψεις επιστρέφουν

Δικηγόροι στον αγώνα

Απεργία στην Εμπορική