Αριάδνη: Ξεσηκώνουν όλο το Ηράκλειο

Την Πέμπτη 9 Φλεβάρη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στο κατάστημα της αγοράς, ενώ το απόγευμα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (το σωματείο που καλύπτει και τους ίδιους), το ΠΑΜΕ και στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ενός σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στο Κοκκίνη Χάνι και οι εργαζόμενοι το έκλεισαν σε ένδειξη συμπαράστασης συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία. Την ίδια μέρα οργάνωσαν γλέντι στην πύλη. Και τις δυο μέρες υπήρχε πρωινή απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου βάδισαν μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και την Εργατική Αλληλεγγύη.

Εκτονωτική ήταν η στάση της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου που από κοινού αποφάσισαν να μην καλεστεί πρωινή συγκέντρωση των συνδικάτων, παρά μόνο απογευματινή. Αντί για αμέριστη στήριξη στους απεργούς της Αριάδνης και καλέσματα ενότητας μαζί τους σε όλους τους εργαζόμενους επέλεξαν να αφήσουν αυτή τη μάχη αποκομμένη. Παρ' όλα αυτά το απόγευμα της Κυριακής όλοι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται κατέκλυσαν την Πλατεία Ελευθερίας ανεξαρτήτως σωματείου δίνοντας το μήνυμα της κλιμάκωσης και του συντονισμού των αγώνων.

Η συνέχεια της απεργίας στην Αριάδνη γίνεται ο συνδετικός κρίκος με τις απεργίες του επόμενου διαστήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι πιο τρομοκρατημένοι από την εργοδοσία ιδιωτικοί χώροι του Ηρακλείου, στη Βιομηχανική Περιοχή και αλλού, έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής στην απεργία. Το πιο απλό παράδειγμα είναι στα Πλαστικά Κρήτης που οι εργαζόμενοι τη μια μέρα της 48ωρης δε δούλεψαν λεπτό, ενώ συνολικά υπολειτούργησαν για 3 μέρες.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικοί

Δήμοι: Οι συνελεύσεις αποφασίζουν συνέχεια

Και στα Πανεπιστήμια

Νοσοκομεία: Συνεχίζεται ο ξεσηκωμός

Συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ: Στροφή αριστερά και απεργιακή δράση

Κατάληψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δομές Ψυχικής Υγείας: Κατάληψη στο Υπουργείο

Αντίσταση στα κλεισίματα

ΑΒΕΞ - Πάτρα

Λουκίσα

ΔΕΗ

Υπουργεία: Οι καταλήψεις επιστρέφουν

Δικηγόροι στον αγώνα

Απεργία στην Εμπορική