Ξηλώστε τους βασανιστές. Νομιμοποιήστε τους μετανάστες

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρoπόλεως, ο Χιλιανός μετανάστης Πέδρο Ναβάρο, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, βασανίστηκε άγρια με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του, από δύο αστυνομικούς και τρεις ειδικούς φρουρούς. Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα οι πέντε αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται αυτή την εβδομάδα στον ανακριτή. 

Πογκρόμ

Ο Χιλιανός μετανάστης συνελήφθη το βράδυ της 23ης Δεκέμβρη στην Ερμού όπου εργαζόταν ως μικροπωλητής. Η αστυνομία δε δίστασε να του φορτώσει την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε περαστικό με μία λάμα. Όμως η αλήθεια είναι ότι το απόγευμα εκείνης της μέρας και σε όλη τη διάρκεια των γιορτών η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη είχε εξαπολύσει πογκρόμ κατά των μικροπωλητών που βρίσκονταν στην Ερμού. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την καταγγελία που έκανε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Τζο Ουσμάν από τη Σενεγάλη: «Με συνέλαβαν 4 αστυνομικοί. Μου πέρασαν χειροπέδες. Με πήγαν σε σκοτεινό σημείο κοντά στην εκκλησία της Καπνικαρέας και εκεί με χτύπησε ένας με το γόνατο στο στομάχι αφού μου κατέβασε το κεφάλι κάτω με το χέρι του. Με πήγανε στο τμήμα, πόναγα πολύ και έκανα εμετό. Με πήγανε σε νοσοκομείο και με έστειλαν οι γιατροί σε άλλο για να κοιτάξουν το στομάχι μου. Όταν φύγαμε οι γιατροί έδωσαν χαρτί αλλά αυτό μου το πήραν οι αστυνομικοί. Μέσα στο Τμήμα είδα να χτυπάνε πολύ άσχημα άλλον ένα από τη Σενεγάλη». Ο Γκίλι Ντάουαν, συμπατριώτης του, δήλωσε ότι στις 29/12 πέντε αστυνομικοί τον συνέλαβαν στην Ερμού και στη συνέχεια τον έγδυσαν, τον έβρισαν, τον κακοποίησαν και τελικά τον πήγαν στο εισαγγελέα για... «αντίσταση κατά της αρχής»! 

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί του ΑΤ Ακροπόλεως για τα βασανιστήρια και σε βάρος του Χιλιανού μετανάστη και των Αφρικανών μεταναστών, αλλά και του Πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν που έχασε τη ζωή του ύστερα από το βασανισμό του στο ΑΤ Νίκαιας τον περασμένο Οκτώβρη. Όσες υποσχέσεις και να δώσει ο Χρυσοχοϊδης για «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» το αντιρατσιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι να μπει τέρμα στη συγκάλυψη όλων των ρατσιστικών εγκλημάτων. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει ο θεσμοποιημένος ρατσισμός της αστυνομίας και της κυβέρνησης, είναι να απαιτήσουμε να ξηλωθούν όλοι οι ρατσιστικοί νόμοι της ΝΔ, να δοθεί ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν στη χώρα μας χωρίς διακρίσεις και μαζί να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.