Αντιφασιστική Καλλιθέα

Περίπου 70 με 80 άτομα συμμετείχαν στην ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση που καλούσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία της ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου την Κυριακή 20 Μάη το απόγευμα.

Συμμετείχαν μετανάστες από την Αίγυπτο και μετανάστριες από τη Συρία που μένουν πολλά χρόνια στη γειτονιά, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την κίνηση «Ποτέ Ξανά», η Πρωτοβουλία Πολιτών και άλλοι. Μετά από πολλές παρεμβάσεις και συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Καλλιθέας.

Από τη μεριά της ΚΕΕΡΦΑ τοποθετήθηκε ο Ραφαήλ Καστρίτσης που πρότεινε να βγει αφίσα για τη διαδήλωση σε δύο γλώσσες για την καλύτερη οργάνωση της διαδήλωσης και να γίνουν δράσεις τις δύο επόμενες εβδομάδες σε όλη τη γειτονιά.

Σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας λόγω της προκλητικής παρουσίας διμοιριών ΜΑΤ που έχουν στρατοπεδεύσει στην Καλλιθέα από το Σάββατο 12 Μάη που έγινε η αντιφασιστική διαδήλωση. Μάλιστα, μετά το τέλος της συνέλευσης έγιναν προσαγωγές τεσσάρων μεταναστών όταν ο κόσμος είχε φύγει. Τα πράγματα είναι σοβαρά αφού ένας από αυτούς μπορεί να κινδυνεύει με απέλαση.

Νικηφόρος Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Ενωμένοι ενάντια στη φασιστική απειλή

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις-συσκέψεις