Χρυσοχοΐδη go home

Αποκαλυπτικές ήταν οι αμέσως επόμενες μέρες μετά τα συλλαλητήρια στις 6 και 7 Δεκέμβρη για τις σκευωρίες και τις επιθέσεις που έκανε η Αστυνομία. Στη Θεσσαλονίκη έγινε γνωστό μέσα από βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ η προσπάθεια της Αστυνομίας να «φορτώσει» τσάντα με μολότοφ σε φοιτητή που είχε κατέβει φορώντας πιτζάμες από το σπίτι του για να? πετάξει σκουπίδια και έπεσε στα χέρια αστυνομικών επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό μιας κοπέλας.


Στα Χανιά άλλο βίντεο που ανέβηκε στο You Tube αποκαλύπτει κουκουλοφόρους να είναι μέσα στις γραμμές των ΜΑΤ και να προκαλούν τους διαδηλωτές. Στη διαδήλωση στην Αθήνα σε ζωντανή σύνδεση της ΝΕΤ φαινόταν αστυνομικός της Ομάδας «Δ» να τραβάει πιστόλι και να εφορμά προς τους διαδηλωτές. Το βίντεο έχει, επίσης, ανέβει στο διαδίκτυο όπου φαίνεται καθαρά η δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ίδιας ειδικής μονάδας που παρέσυρε με τη μηχανή του την Αγγελική Κουτσουμπού, αλλά και η αναίτια επίθεση σε μέλη του ΕΕΚ που προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.

Τις μέρες των διαδηλώσεων τίποτα από αυτά δεν είχε προβληθεί. Αντίθετα, η «δολοφονική επίθεση με ξύλα και λοστούς» στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα κατά τη διάρκεια κατάληψης της πρυτανείας στα Προπύλαια την Κυριακή 6/12 ήταν το πρώτο θέμα για τα δελτία ειδήσεων. Τα ρεπορτάζ έδιναν «αποκλειστικές» πληροφορίες για την υγεία του πρύτανη. Σύμφωνα με αυτά είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και καρδιακό επεισόδιο. Όλα αυτά, όμως, διαψεύστηκαν από φωτογραφία που υπήρξε σε διάφορα σάιτ λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα της πόρτας της Πρυτανείας και τον δείχνει χωρίς κανένα τραύμα, να κρατάει το κινητό του και να φεύγει δυσαρεστημένος.

Άσυλο

Για αυτήν την «δολοφονική» επίθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι. Σακελάκος διέταξε «κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δίνοντας παράλληλα εντολή να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον η αστυνομία θεωρεί ότι μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονική απόπειρα κατά του πρύτανη», όπως ανέφεραν τα κανάλια.

Αντίθετα, για την πραγματική δολοφονική επίθεση στην Αγγελική Κουτσουμπού ούτε κάποιος εισαγγελέας κινήθηκε, ούτε ο Χρυσοχοΐδης ασχολήθηκε. Αυτές οι αποκαλύψεις και η οργή του κινήματος για τις εκατοντάδες «προληπτικές» προσαγωγές και συλλήψεις ανάγκασαν ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βγουν ενάντια στις επιλογές του υπουργού «προστασίας του πολίτη».

Ο βουλευτής Γρηγόρης Νιώτης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ δήλωσε «απορρίπτω την άσκηση της προληπτικής Δικαιοσύνης. Είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Σε φυλακίζω προληπτικά, δηλαδή, γιατί θα μπορούσες να κάνεις κάτι παράνομο». Ο Αντώνης Καρράς, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του τονίζει ότι ο Χρυσοχοΐδης πρέπει να αλλάξει υπουργείο και «ειδικότερα, να πάρει τον τομέα των Θρησκευμάτων γιατί τελευταία φαίνεται ότι αρχίζει να έχει κάποιες ιδεοληψίες και φανατισμούς και του πάει περισσότερο». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα, υπέβαλλε ερώτηση προς τον Χρυσοχοΐδη ζητώντας την τιμωρία «των ηθικών και φυσικών αυτουργών» της επίθεσεις στην Αγγελική Κουτσουμπού.

Το δόγμα των «προληπτικών συλλήψεων» δεν πέτυχε να τρομοκρατήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πανελλαδικά, αντίθετα τα τεράστια συλλαλητήρια «στραπατσάρισαν» το προφίλ του Χρυσοχοΐδη. Το κίνημα δεν έχει αυταπάτες παρά τις «αριστερές» ρητορείες του και απαιτεί να φύγει ο υπουργός των ΜΑΤ και της καταπάτησης του ασύλου.