Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων εξήγγειλε το σωματείο των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με μεγάλη συγκέντρωση την Τετάρτη 18/7 στις 7πμ στην πύλη του Ναυπηγείου και πορεία που θα ξεκινήσει στις 7.30 και μέσω της λεωφόρου Καβάλας θα πάει μέχρι το Δαφνί όπου θα τους περιμένει με αντιπροσωπεία συμπαράστασης ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και θα μιλήσει στην συγκέντρωσή τους.

Την Πέμπτη 19/7 στις 1.30μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εργασίας (Πειραιώς) την ώρα που θα πραγματοποιείται τριμερής συνάντηση μεταξύ του Σωματείου, κυβερνητικών στελεχών και αντιπροσώπων της εργοδοσίας, ενώ τα αποτελέσματα της τριμερούς αλλά και τα επόμενα βήματα οργάνωσης του αγώνα τους θα ανακοινωθούν, θα αποφασιστούν και θα οργανωθούν στην Γενική Συνέλευση που καλεί το Σωματείο για το πρωί της Δευτέρας 23/7.

Οι εργάτες στα Ναυπηγεία παλεύουν για να πάρει πίσω η εργοδοσία το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει επιβάλει από τις 18 Απρίλη και θέλει να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη. Επιπλέον από την περασμένη βδομάδα έχει αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια το σχέδιο της κυβέρνησης να τεμαχίσει και να συρρικνώσει δραστικά το ναυπηγείο, προωθώντας την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του εμπορικού του τμήματος, το οποίο είναι κλειστό από το Σεπτέμβρη του 2010.