Το απεργιακό κίνημα: Συνεχίζουμε την αντίσταση στις απολύσεις

Υπουργεία

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας Ενέργειας (τ. ΥΠΑΝ). Με καθημερινές συγκεντρώσεις και ανοιχτές γενικές συνελεύσεις έξω από το κτίριο στη Μεσογείων, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο οργανόγραμμα που συρρικνώνει δραματικά τις υπηρεσίες του υπουργείου. Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη ετοιμάζονται να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία των συνδικάτων.

“Αφενός υπάρχει επιδίωξη της τρόικας της ντόπιας και της ξένης να περικόψουν εργατικό κόστος, αφετέρου προσπαθούν να εκμηδενίσουν τις δομές του δημοσίου με βασικό στόχο να τις δώσουν σε ιδιώτες”, μας είπε την περασμένη Τετάρτη 12/12, στην έκτακτη απεργιακή διαδήλωση ενάντια στο πραξικόπημα Μανιτάκη, ο Νίκος Ντόμπρεφ, μέλος ΔΣ του συλλόγου εργαζόμενων στη ΓΓ Βιομηχανίας Ενέργειας (τ. ΥΠΑΝ), “Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα προσπαθούν να προωθήσουν σε θέσεις κλειδιά τους δικούς τους εκπροσώπους, είτε σε διευθυντικές θέσεις, είτε σε υπηρεσιακά συμβούλια κλπ.

Αλλά το βασικό είναι ότι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σα νούμερα και σαν κουτάκια, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Μισθολογικά είμαστε γύρω στο 40 με 50% μείον, στο επίπεδο των οργανογραμμάτων στο τομέα Ενέργειας η περικοπή είναι στο 65% των δομών, στη Βιομηχανία πάμε επίσης για μεγάλη συγχώνευση. Παράλληλα δεχόμαστε πολεμική ο Σύλλογος, εκβιασμούς από την ηγεσία του υπουργείου.

Το υπουργείο μας χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε είναι αρκετά πρωτοπόρο. Το 2011 είχαμε κρατήσει περίπου ένα μήνα σκληρής κατάληψης μέχρι που μας έστειλαν ΜΑΤ και εισαγγελέα. Τώρα είμαστε ξανά σε κινητοποιήσεις και έχουμε στείλει και υπομνήματα στην ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργίες διαρκείας αν η κυβέρνηση δε δώσει άμεσα τα οργανογράμματα. Σήμερα έχουμε απεργία, κάνουμε ανοιχτές γενικές συνελεύσεις από την έναρξη μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή και με άλλα πρωτοβάθμια για να συντονίσουμε τον αγώνα μας, για το λόγο ότι τα τριτοβάθμια δεν βοηθάνε οπότε προσπαθούμε να οργανώσουμε το συντονισμό από τα κάτω”.


ΑΕΙ - ΤΕΙ

Μαζικό παρών στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της 19ης Δεκέμβρη ετοιμάζονται να δώσουν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι των Πανεπιστημίων. Κόντρα στις απειλές και τα πραξικοπήματα Μανιτάκη, η Ομοσπονδία, οι Σύλλογοι και οι Γενικές Συνελεύσεις των Διοικητικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ συνεχίζουν πάνω από ένα μήνα τις κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα-απολύσεις των ΔΕ ΙΔΑΧ συναδέλφων τους.

Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΔΠΤΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία και πορεία μαζί με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ως άμεση απάντηση στην απόφαση Μανιτάκη να διαγράψει από τη μισθοδοσία του Δημοσίου εκατοντάδες εργαζόμενους διοικητικούς. Τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα, οι διοικητικοί του ΤΕΙ Πειραιά με τη στήριξη της Ομοσπονδίας και των άλλων Συλλόγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή ενάντια στην ψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

“2.000 απολύσεις για το 2012, 25.000 για το 2013 και 150.000 για τα επόμενα 3 χρόνια. Δεν είναι αριθμοί, είναι οι ζωές μας που ρημάζονται, οι οικογένειές μας που οδηγούνται στην εξαθλίωση κι έτσι απλά νομίζουν ότι μπορούν να τις κάνουν DELETE...”, ανέφερε η απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των διοικητικών στο ΤΕΙ Πειραιά. Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι συνέχισαν την κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών του ΤΕΙ, ενώ για την Τετάρτη 19/12 καλούσαν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο.

Ανάλογη ήταν η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Παντείου Πανεπιστημίου (13/12) που αντιδρούν στη διαγραφή 12 συναδέλφων τους, καλώντας στην ολονυκτία έξω από τη Βουλή τη Δευτέρα 17/12, σε κατάληψη των Διοικητικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου την Τρίτη 18/12 και στην 24ωρη απεργία του δημοσίου την Τετάρτη 19/12.

Σύμφωνα με το Συντονισμό Δημοσίου ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία (που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των Διοικητικών των Πανεπιστημίων και έχει συσπειρώσει μια σειρά συλλόγους και σωματεία από διαφορετικούς κλάδους), ανήμερα της απεργίας στις 19 Δεκέμβρη οι απεργοί του Επικοινωνία FM συναντούν τους απεργούς του δημοσίου φιλοξενώντας στο απεργιακό τους πρόγραμμα εκπροσώπους των τελευταίων. “Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, από τις 10πμ ως τη 1μμ συντονιζόμαστε στον Επικοινωνία FM 94, για να συζητήσουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο δημόσιο σήμερα, τι σημαίνουν οι απολύσεις, τι εννοεί η κυβέρνηση όταν λέει 'λιγότερο δημόσιο', ποιες οι επιπτώσεις στη ζωή όλων μας από αυτή την επίθεση. Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παλεύουμε για τη ζωή όλων μας!” αναφέρει η ανακοίνωση στο μπλογκ του Συντονισμού.


Νοσοκομεία

Στο ρυθμό της 24ωρης απεργίας στις 19 Δεκέμβρη κινούνται τα νοσοκομεία ενάντια στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μαζέματα απεργιακών επιτροπών και εξορμήσεις για την οργάνωση της απεργίας έγιναν την προηγουμένη βδομάδα στον Άγιο Σάββα, το Αγλαΐα Κυριακού και άλλα νοσοκομεία. Είχε προηγηθεί σύσκεψη σωματείων στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ την προηγούμενη Τετάρτη, όπου από αρκετούς εκλεγμένους τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Ο Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα πρότεινε η ΠΟΕΔΗΝ να συμπορευτεί απεργιακά με την ΠΟΕ -ΟΤΑ και έθεσε το ζήτημα να υπάρξει πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα στις αρχές του Γενάρη, μετά από πρόταση που έχει θέσει το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας – με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να αποδέχεται την πρόταση στο κλείσιμό του.

Στη σύσκεψη καταγγέλθηκε από πολλούς ομιλητές και το ζήτημα του ρατσιστικού περιστατικού στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι όπου ο διοικητής κάλεσε την αστυνομία η οποία φρουρούσε χειρουργημένη καρκινοπαθή με μόνο έγκλημα ότι δεν είχε χαρτιά, ενώ προτάθηκε η συμμετοχή των νοσοκομειακών στη Αθήνα Αντιφασιστική πόλη στις 19 Γενάρη.

Αντιρατσιστική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: “Η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, συνεχίζοντας να καλλιεργεί τον ρατσισμό και το φυλετικό μίσος, ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρωτοβουλία για ίδρυση φορέα «Γιατροί με Σύνορα» για «κοινωνικό έργο στον τομέα της Υγείας» απευθυνόμενη αποκλειστικά σε Έλληνες...Κανένας γιατρός δεν πρέπει ούτε να συναινέσει ούτε να ανεχτεί τέτοιες ρατσιστικές πρωτοβουλίες..  Καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς-υγειονομικούς να απομονώσουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή. Να καταργηθούν οι απαράδεκτες υπουργικές αποφάσεις που θέτουν όριο στην περίθαλψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.  Καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.  Υγεία Δημόσια Δωρεάν, Σύγχρονη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.


Περιφέρεια Αττικής

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις με κεντρικό ραντεβού την απεργία της 19ης Δεκέμβρη έχουν αποφασίσει και οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες.

Στη γενική του συνέλευση την περασμένη Παρασκευή 14/12, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε: τη Δευτέρα 17/12, δίωρες συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της περιφέρειας (είναι περίπου 50, επιλέχτηκαν τα πιο βασικά) και ενημέρωση των συναδέλφων τους. Την Τρίτη 18/12, 24ωρη απεργία της Περιφέρειας με περιφρούρηση το πρωί στα κτίρια και συγκέντρωση στις 11πμ στο κεντρικό κτίριο στη Συγγρού 15. Την ίδια μέρα, στις 3μμ, παρουσία των εργαζόμενων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αναγκαστεί ο Σγουρός να βάλει το θέμα των απολύσεων προ ημερησίας διατάξεως, καθώς το αρνείται για τρίτη φορά. Την Τετάρτη 19/12 συμμετοχή στην απεργία και πορεία της ΑΔΕΔΥ. Την Πέμπτη 20/12 νέα γενική συνέλευση.


Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ

5ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12/12 και συγκέντρωση στο χώρο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των συμβασιούχων και την προοπτική εκχώρησης των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη (ΕΤ1) στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. “Λέμε κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ. Τα κτίρια της Κατεχάκη είναι η καρδιά της ΕΡΤ και τυχόν παραχώρηση θα έχει σαν συνέπεια την συρρίκνωση όλης της ΕΡΤ. Στην Κατεχάκη είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη 20 εκπομπές στη ΝΕΤ την ΕΤ1 και την ΕΤ3 και όλες αυτές θα σταματήσουν. Σαν εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την περιουσία της ΕΡΤ, γιατί η δημόσια τηλεόραση είναι δικαίωμα του ελληνα πολίτη”.

“Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ βρισκόμαστε μπροστά σε νέες μάχες που χρειάζεται να δώσουμε για να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο. Την δουλειά και τους μισθούς μας”, αναφέρει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην ΕΡΤ που καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 20/12, στις 2μμ, στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο μισθολόγιο που εφαρμόζεται από πρώτη Γενάρη, ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων που ξεκινούν από τις 19 Δεκέμβρη και την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει την ΕΡΤ, «χαρίζοντας» τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Δένδια.

“Πρώτο βήμα είναι η συμμετοχή όλων μας στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19/12 στις 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος. Πρέπει η ΠΟΣΠΕΡΤ να μετατρέψει την στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία για να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα μέτρα. Να βρεθούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δημόσιο που συγκρούονται ενάντια στις απολύσεις.

Με τις απεργίες μας κρατήσαμε ανοιχτή την ΕΤ1 και την ραδιοτηλεόραση, με τις κινητοποιήσεις μας επαναφέραμε τους συναδέλφους Αρβανίτη και Κατσίμη στη δουλειά τους. Έτσι χρειάζεται να συνεχίσουμε. Με αποφασιστικό Απεργιακό Αγώνα Διαρκείας. Σε συντονισμό με όλους όσους παλεύουν αυτήν την περίοδο, τους εργαζόμενους στους Δήμους, στις ΔΕΚΟ, με κάθε κομμάτι που συγκρούεται με την εφαρμογή του μνημονίου”.


Ποτέ την Κυριακή

Σε συνάντηση-συζήτηση ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καλούσε ο Σύλλογος Βιβλίου και Χάρτου σωματεία, εργατικές επιτροπές και συλλογικότητες την Τρίτη 18/12 την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.

Υπάρχει πρόταση για κινητοποίηση στις 30/12, τη δεύτερη δηλαδή Κυριακή που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά. Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου αναφέρει: «Θεωρούμε ότι και αυτή η πτυχή (δηλαδή η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας) της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε από τους «από πάνω», αποτελεί ένα ιδανικό πεδίο σύνδεσης των αντιστάσεών μας σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, παντού. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ακόμα μάχη που πρέπει να δοθεί συνολικά από όλο το κίνημα».


Alapis

Την κρατικοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας ALAPIS προτείνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρία του Λαυρεντιάδη, που από τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Η πρώτη μέρα απεργίας είχε μεγάλη επιτυχία κλείνοντας όλους τους χώρους εργασίας, ενώ την επόμενη μέρα, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση, θα ακολουθούσε νέα συνέλευση για τη συνέχεια.

“'Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά' … αυτή ήταν η δήλωση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο άκουσμα της ανακοίνωσης προφυλάκισής του!!!” αναφέρει ανακοίνωση των εργαζόμενων. “Δε γνωρίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους του παραπάνω κυρίου …αλλά τους 1000 εργαζόμενους και απολυμένους της Alapis, τους έχει ήδη στο δρόμο. Καλά θα κάνει λοιπόν να μην επικαλείται τους εργαζομένους οι οποίοι με κόπο και συνεπή εργασία του έδωσαν το μέγιστο της περιουσίας του (τώρα με πόσο νόμιμο τρόπο τη διαχειρίστηκε αυτή είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει …).

Οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν καταλάβει πως κάτω από τη δική του διοίκηση και τις δικές του εντολές ο Όμιλος κατέρρευσε και πλέον το οριστικό τέλος είναι πολύ κοντά!!! Μόνη λύση είναι η αυτοδιαχείριση και η μετατροπή αυτής της υπερσύγχρονης βιομηχανίας, σε κρατική βιομηχανία που όπως αποδεικνύεται την έχει πολύ μέγαλη ανάγκη ο τόπος”.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση καταβολή όλων των υποχρεώσεων που έχει η εταιρία απέναντι στους εργαζόμενους και τους απολυμένους, επιχειρησιακή σύμβαση, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων που έφυγαν δια της βίας, πληρωμή όλων των υποχρεώσεων στην ώρα τους. Για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα, έχουν οριστεί ομάδες περιφρούρησης με ονοματεπώνυμο οι οποίες έχουν στόχο την περιφρούρηση τόσο της Καλλιρρόης όσο και των εργοστασίων, ομάδα εργαζομένων που κοινοποιεί τον αγώνα σε χώρους εργασίας καθώς και στα ΜΜΕ.


Hol

4ωρη στάση εργασίας 8πμ με 12μ για τους εργαζόμενους στην Hellas On Line (HOL) κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ την Τρίτη 18 Δεκέμβρη. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι της HOL πραγματοποίησαν συγκέντρωση με γενική συνέλευση και αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Τα κύρια αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι “να σταματήσουν οι απολύσεις - με οποιαδήποτε μορφή - εργαζομένων στη HOL και να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι... να μην γίνονται νέες προσλήψεις με μισθούς πείνας αλλά με τους προβλεπόμενους από τις τελευταίες συμβάσεις κι ανάλογους με αυτούς που αμείβονται οι παλιότεροι συνάδελφοι... ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς κι εφαρμογή των κανόνων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας” αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

“Στη συνέλευση της Τρίτης 100 εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων την επόμενη μέρα με νέες στάσεις εργασίας από το Σωματείο ΙΝΤΡΑΚΟΜ και το ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής νομού Αττικής), που μαζί με τη στάση της ΓΣΕΕ την ίδια μέρα, θα καλύψουν όλο το ωράριο”, μας είπε ο Βασίλης Συλαϊδής, μέλος ΔΣ του Σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΔΣ του ΕΚΑ. “Επίσης ζητήσαμε συνάντηση με τη διοίκηση αλλά δεν δεχόμαστε να πάμε, όπως θέλει η εργοδοσία, χωρίς την επιτροπή αγώνα που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι της HOL”.


Εκλογές στα σωματεία

EΛΜΕ

Συνεχίζονται οι εκλογές για τα ΔΣ στις ΕΛΜΕ όλη της χώρας με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την αριστερά γενικά και για τα σχήματα των Παρεμβάσων ειδικότερα.

Στις εκλογές στην Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας πρώτη δύναμη αναδείχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία η Αγωνιστική Παρέμβαση. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής (στην παρένθεση τα αποτελέσματα του 2011): Ψήφισαν 234(251). Άκυρα-Λευκά 8. Αγωνιστική Παρέμβαση 127 ψήφοι και 5 έδρες (103 και 4), Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία 40 και 2 έδρες (49 και 2), ΔΑΚΕ 33 και 1 έδρα (46 και 2), ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 26 και 1 έδρα (38 και 1), ΠΑΣΚ – (8).

Στην πρώτη θέση είναι και η Αγωνιστική Παρέμβαση στην Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα αναλυτικά (στην παρένθεση τα αποτελέσματα του 2011): Ψήφισαν 1324 (1373), Άκυρα-Λευκά 70. Αγωνιστική Παρέμβαση 375 ψήφοι και 2 έδρες (301 και 20), ΔΑΚΕ 322 και 2 έδρες (280 και 2), ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 203 και 1 έδρα (246 και 2), Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 193 και 1 έδρα (206 και 1), ΠΑΣΚ 92 και 1 έδρα (148), Αντεπίθεση 35 (36), Αγωνιστικές Κινήσεις 34 (47).

Ίδια εικόνα υπήρξε και στις εκλογές στην ΕΛΜΕ Δράμας. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Αυτόνομη Αγωνιστική Παρέμβαση που πήρε 3 έδρες. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ψήφισαν 662, Άκυρα-Λευκά 67. Αυτόνομη Αγωνιστική Παρέμβαση 202 ψήφοι και 3 έδρες, ΔΑΚΕ 202 ψήφους και 3 έδρες, Ανεξάρτητος υποψήφιος 111 και 1 έδρα, Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις 80 ψήφοι.

ΕΠΗΕΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΠΗΕΑ γίνονται στις 19, 20 και 21 Δεκέμβρη. Οι Financial Crimes στηρίζουν την παράταξη Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης.

«Για να δώσουμε το επόμενο διάστημα πιο αποτελεσματικά τη μάχη ενάντια στις απολύσεις, τη μάχη για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών μας ταμείων, χρειαζόμαστε μια ανατροπή στους συσχετισμούς στο ΔΣ με ενίσχυση των δυνάμεων του Δικτύου Αλληλεγγύης. Πάνω από όλα χρειάζεται η άμεση συμμετοχή μας και η μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Το ιστορικό πια γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε ΑΛΤΕΡ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έφτασαν να διεκδικήσουν την ίδια την λειτουργία των επιχειρήσεων στην πάλη τους για να προστατεύσουν τις ζωές τους αναδεικνύει τη δύναμη και τους ορίζοντες των αγώνων μας», αναφέρει κείμενο της υποψήφιας Γιάννας Σακελλαρίου, μέλους της εργασιακής επιτροπή του ΔΟΛ και των Financial Crimes.

Διαβάστε επίσης

Το απεργιακό κίνημα: Βήματα συντονισμού από τα κάτω 

Δήμοι: Μέχρι τη νίκη 

Εργαζόμενοι ΤΤ: “Στουρνάρας και Προβόπουλος στον Κορυδαλλό” 

Εκλογές στα σωματεία 

Απεργία σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ 

Απεργία και στον ΟΣΕ