Απεργία σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, προχωρούν συντονισμένα οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ). Σε συνάντηση των σωματείων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/12, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19/12, με στάση εργασίας 5πμ – 9πμ, προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος να κατέβει στην απεργιακή διαδήλωση. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 20/12, θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Η Ε.Α μίλησε με τον Αντώνη Σταματόπουλο, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό:“Η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί τα πάντα. Θα έχουμε μειώσεις, θα κοπούν επιδόματα, δεν θα έχουμε συλλογικές συμβάσεις. Με αυτό τον τρόπο χτυπάνε και το συνδικαλισμό. Δεν θα υπάρχει σωματείο από κει και πέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε. Ακόμα και μέσα στις γιορτές. Και τις φήμες ότι τελικά θα εξαιρεθούμε δεν τις πιστεύουμε μέχρι να γίνουν πράξη. Να ξέρετε ότι δεν αγωνιζόμαστε μόνο για μας. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους. Με αυτούς που αγωνίζονται αλλά και με τους άνεργους, που ζητάμε να μην πληρώνουν εισητήριο. Τόσο εγώ όσο και το σωματείο, είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους”.

Το ξεκίνημα απεργιακού αγώνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι άλλο ένα βαρίδι για αυτή την κυβέρνηση, στη μάχη να την σπρώξουμε στο γκρεμό. Απέναντι στην όλη προπαγάνδα, για ταλαιπωρία των επιβατών μέσα στις γιορτές, που ήδη ξεχύνεται από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, θα πρέπει να επικρατήσει η συμπαράσταση κι ο συντονισμός. Συντονισμός των Σταθερών Συγκοινωνιών με τα υπόλοιπα ΜΜΜ, σε κοινές κινητοποιήσεις, συντονισμός με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δημόσιο που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. Και συμπαράσταση από τα εκατομμύρια κόσμου που χρησιμοποιούν τα Μέσα, γιατί η μάχη ενάντια στη διάλυσή τους είναι κοινή.