Ο Δένδιας προστάτης των νεοναζί

Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας του Δένδια αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια. Η αστυνομία που είχε καταλάβει για εννέα ώρες όλη την πόλη μόνο και μόνο για να αφήσει μερικούς περιφερόμενους τραμπούκους να πατήσουν το πόδι τους στην πλατεία Περιβολάκι, έφτασε σε σημείο να επιτεθεί με λύσσα στους αντιφασίστες διαδηλωτές. Έστειλε μάλιστα τη συνδικαλίστρια Γεωργία Ευθυμίου, νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα στο κεφάλι καθώς και τρεις ακόμα διαδηλωτές.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής μερικοί Χρυσαυγίτες με τη συνδρομή της ασφάλειας, είχαν ακροβολιστεί γύρω γύρω από την πλατεία Περιβολάκι, τρομοκρατώντας κάθε περαστικό ακόμα και σταματώντας διερχόμενα αυτοκίνητα. Κρατώντας ξύλα στα χέρια έβριζαν και σκορπούσαν τον τρόμο σε όλη τη γειτονιά, ενώ από μεγάφωνα που είχαν στήσει έπαιζαν στρατιωτικά εμβατήρια. Την ίδια στιγμή δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τους δρόμους σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Δολοφονικές προθέσεις

Γύρω στις 3 το μεσημέρι μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων που καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, όταν τα πανώ και ο κόσμος βγήκαν στο δρόμο, κλούβες και άντρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν κάθετα στην οδό Π. Ράλλη για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση να προχωρήσει περιφρουρώντας στην ουσία τους λιγοστούς φασίστες. Τη στιγμή μάλιστα που Χρυσαυγίτες πάνω σε μηχανάκι πέρασαν με δολοφονικές προθέσεις μέσα από τους διαδηλωτές τα ΜΑΤ τους άνοιξαν δρόμο για να περάσουν.

Και τα πρωτοπαλίκαρα των ΜΑΤ, ενώ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους απέναντι στους τραμπούκους δολοφόνους που μεταφέρθηκαν ακόμα και με πούλμαν από την επαρχία, τόλμησαν να χτυπήσουν με δολοφονικές προθέσεις τους αγωνιστές εργαζόμενους και νεολαίους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Γύρω στις 6.30μμ και ενώ η πορεία βάδιζε προς το Village προκειμένου να ολοκληρωθεί, έγινε απρόκλητη επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ. Η Γ. Ευθυμίου η οποία είχε μόλις επισκεφτεί τους συναδέλφους της σε ιδιωτική κλινική πάνω στην Π. Ράλλη για να τους πει να κλείσουν μια σπασμένη τζαμαρία στην είσοδο ώστε να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι και οι ασθενείς στη διάρκεια της νύχτας, χτυπήθηκε με αναποδογυρισμένο γκλοπ και κλωτσιές. Οι Ματατζήδες μάλιστα που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές φώναζαν “είμαστε χρυσαυγίτες θα σας τσακίσουμε, μας έχετε στημένους από τις δύο η ώρα”.

Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Ο λαός της Νίκαιας τους απομόνωσε και απέδειξε ότι δεν τρομοκρατείται ούτε από την αστυνομία, ούτε από τους φασίστες.