ΕΣΗΕΑ: Ώρα για Ανατροπή

Στις 18 και 19 Ιούνη θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εκπροσώπων στους χώρους δουλειάς, πειθαρχικών συμβουλίων και ΔΣ Μορφωτικού Ιδρύματος.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, η παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς διεκδικεί να κρατήσει την έδρα που έχει στο απερχόμενο ΔΣ και να αυξήσει τις δυνάμεις της. Στα ψηφοδέλτια της συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές, οι Financial Crimes, το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο και η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Υποψήφιοι είναι οι: Βαλτζή Μελίνα, Σκαμνάκης Θανάσης, Σαρρής Κώστας, Λίτσης Μωυσής, Μπράτσος Νάσος, Μοσχονά Λήδα, Ελαφρός Γιάννης, Χατζηδημητρίου Γιώργος, Χατζηγεωργίου Τάσος, Τατάρογλου Τάσος, Αναστασιάδης Τάσος, Παυλόπουλος Γιώργος, Σαρακηνός Βαγγέλης, Παπαχριστούδη Ματίνα, Μήτρου Άννα, Τσώλη Μαρία, Ελευθεράτος Διονύσης, Αλεξόπουλος Δημήτρης, Τζήμτσος Βασίλης, Γεωργιάδης Μάκης, Χατζηστεφάνου Άρης.

O Kώστας Σαρρής μας μίλησε για τη σημασία της ενίσχυσης της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει στα μίντια. Όλες οι μάχες είναι ανοιχτές. Οι δικοί μας αγώνες είναι κομμάτι των αγώνων της υπόλοιπης εργατικής τάξης. Πρέπει να το έχουμε αυτό σαν κρατούμενο αφού στις Γενικές Απεργίες που πέρασαν δεν συμμετείχαμε και αυτό ήταν λάθος. Από τη δική μας μεριά το παλεύουμε. Σε όλα τα μαγαζιά οι μάχες ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών είναι εδώ και χρειάζεται να τις οργανώσουμε καλύτερα. Απαραίτητη είναι η οργάνωση από τα κάτω, αλλά και η ισχυρή παρουσία μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο για να μην επιτρέπουμε τις ντρίπλες και τα ξεπουλήματα που έχουμε περάσει με το παραπάνω».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς για συζήτηση και μοίρασμα της εκλογικής διακήρυξης της Πρωτοβουλίας. Οι σύντροφοι σε μια καυστική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν «ΜEGA…Φίμωση» στην περιοδεία τους στο Μεγάλο Κανάλι. Αντιγράφουμε από το μπλογκ των Financial Crimes: «Παρά τη συνεννόηση που είχε γίνει με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Στέλιο Παπαπέτρου για προεκλογική επίσκεψη κλιμακίου της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μωυσή Λίτση, η διεύθυνση του καναλιού δεν επέτρεψε την είσοδο, επικαλούμενη λόγους… ασφαλείας(τι θέλει να πει ο ποιητής;)… Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης και κατατρομοκράτησης των συναδέλφων, καθώς και την παρεμπόδιση από την διοίκηση του καναλιού του αναφαίρετου δικαιώματος της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης. Είναι προφανώς έμπρακτη απόδειξη για το πώς ονειρεύονται το εργασιακό τοπίο στη χώρα μας οι μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες».