Χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση

“Την στιγμή που δεχόμαστε μια τόσο μεγάλη επίθεση η 4ωρη στάση είναι πάρα πολύ λίγη. Θα δώσουμε μαζικό παρών έξω από το υπουργείο την Τετάρτη προσπαθώντας ταυτόχρονα με γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο και με αποφάσεις Δ.Σ. να επεκτείνουμε την στάση σε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δίνουμε τη μάχη για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας και τις δουλειές μας και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τα νοσοκομεία ανοιχτά για το λαό”, μας είπε στην συγκέντρωση που έγινε στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Πέμπτη ο Γιώργος Τσιρώνης, γιατρός από το Θριάσειο και μέλος του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Μπορεί η ΠΟΕΔΗΝ να αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση του Συντονιστικού Νοσοκομείων και Επιτροπών Αγώνα και να καλύψει με 48ωρη απεργία τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που κλείνουν την Πέμπτη 29/8 και την Παρασκευή 30/8 ωστόσο με την συμμετοχή τους στην στάση της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είχαν κάνει ξεκάθαρο πως οι ίδιοι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν αμαχητί την δημόσια υγεία.

“Πρέπει να βγούμε άμεσα και πρώτοι σε κινητοποιήσεις με διάρκεια για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την επίθεση. Έχουμε να στηρίξουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που κλείνει ο Άδωνης, να τα κρατήσουμε ανοιχτά και να τα κάνουμε κέντρα αγώνα καλώντας και τις τοπικές κοινωνίες να σταθούν στο πλευρό μας” τόνισε ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου από το Αμαλία Φλέμινγκ, στη συγκέντρωση την Παρασκευή 30/8 έξω απ’ το υπ. Υγείας. Το Αμαλία Φλέμινγκ υιοθέτησε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το απεργιακό πρόγραμμα του Συντονιστικού με απεργία και την Παρασκευή 30/8.

Δίπλα στους εργαζόμενους στο Φλέμινγκ βρέθηκαν εργαζόμενοι από το Θριάσιο και τον Αγ. Σάββα αλλά και από το Αγ. Όλγα (παρά την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η ΠΑΣΚΕ αρνούμενη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, βλέπε σελ 14). Στην συγκέντρωση βρέθηκαν και χαιρέτησαν και εκπρόσωποι των Συντονιστικών Νοσοκομείων του Αιγαίου και της Πελοποννήσου.

Η συγκέντρωση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την Πολυκλινική, λίγα τετράγωνα παρακάτω, στην είσοδο της οποίας από το πρωί είχαν στρατοπεδεύσει τα ΜΑΤ με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων που εκείνη την ώρα έκαναν γενική συνέλευση εντός του κτηρίου για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την συνέχεια. “Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Υγεία” και “Έξω τα ΜΑΤ απ' τα νοσοκομεία”, ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν όταν η πορεία έφτασε έξω από την Πολυκλινική με διπλή γραμμή ΜΑΤ να φυλάει την είσοδο του νοσοκομείου.