Απεργία πείνας στην Ορεστιάδα

Πριν από μερικές μέρες οι άθλιες συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οδήγησαν έναν Αφγανό κρατούμενο στην απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από τη ταράτσα του στρατόπεδου κράτησης στη Κόρινθο. Ακόμα και μετά τον πολύ βαρύ τραυματισμό του δεν έχει πάρει προσωρινή αναστολή της κράτησής του.

Ο Δένδιας ανακοινώνει την παράταση της κράτησης στους 18 μήνες για χιλιάδες μετανάστες που το μόνο έγκλημά τους είναι η ίδια τους η καταγωγή. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν χαρτιά, γιατί η ίδια η κυβέρνηση προτιμά να τους κρατά στην παρανομία, πέφτουν καθημερινά θύματα βασανιστηρίων και βάρβαρης μεταχείρισης από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ μέσα στα στρατόπεδα. Ο υπουργός δημόσιας τάξης όχι μόνο δεν τιμωρεί κανέναν από τους βασανιστές αλλά εκδικείται τους εξεγερμένους είτε με παράταση της κράτησης είτε με τη δίκη δώδεκα μεταναστών ως υπαίτιων της εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα.

“Αντί να κάθεται στο σκαμνί ο Δένδιας και οι βασανιστές αστυνομικοί τιμωρούνται εκείνοι που δίκαια διαμαρτυρήθηκαν όταν αστυνομικοί τούς έκοψαν το ρεύμα ώστε να μην έχουν κλιματισμό σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα μέσα σε κοντέινερ” ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ που καλεί “τα συνδικάτα, την αριστερά και την νεολαία να απαιτήσουν δυναμικά να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων και των καταστροφών, να δοθεί άσυλο και χαρτιά στους μετανάστες”.