Ληγμένα=Ανάπτυξη!...

Τα ζητήματα που ανοίγονται με αυτό το μέτρο πολλά, το βασικότερο όμως είναι ότι αντί να πετιούνται τα ληγμένα πετιέται στο καλάθι των αχρήστων η υγεία του κόσμου και η ποιότητα της διατροφής του.

Ζούμε μια περίοδο που η διαβίωση έχει γίνει για πολλούς δύσκολη, στην εποχή που οι άνεργοι όλο και αυξάνονται, που οι μισθοί μειώνονται και ο κόσμος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ακόμα και η κατανάλωση τροφίμων έχει μειωθεί και ο τρόπος που βρήκαν βιομήχανοι και Σούπερ Μάρκετ για να "ξεπεράσουν" την πτώση των τζίρων τους είναι η πώληση ληγμένων.

Υποτίθεται ότι το μέτρο έχει και κάποιους νόμους και προϋποθέσεις αλλά ποιος τους εμπιστεύεται; Καθημερινά αποσύρονται από τα ράφια τρόφιμα και προϊόντα που βγήκαν ελαττωματικά από την παραγωγή τους, τα διατροφικά σκάνδαλα είναι συνεχή, κανένας μας δεν έχει ξεχάσει τις "τρελές αγελάδες".

Διαλύουν την ποιότητα της ζωής μας καθημερινά, με κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων, με τις απολύσεις και με τις μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα μάχες: ενάντια στη μείωση ωραρίων και μισθών, στην εντατικοποίηση της εργασίας αλλά σίγουρα και ενάντια στο μέτρο αυτό. Αρνούμαστε να πουλάμε ληγμένα και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα στον κόσμο.

Μιχάλης Βερβέρης