ΕΡΤ: Δεν μας πτοούν οι απειλές του Καψή

“Εμείς λέμε ότι συνεχίζουμε. Δεν μας πτοούν τέτοιες απειλές. Ούτε κανένας συνάδελφος νομίζω ότι φοβήθηκε. Ο κόσμος είναι με το μέρος μας κι ο εισαγγελέας με τον Καψή. Σιγά λοιπόν μη φοβηθούμε” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη, η Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων από τις 11/6. Ο πανικός του Καψή και της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αποτυχία όλων των προβλέψεων και των τακτικών που εφάρμοσε στο μπρα ντε φερ με τους εργαζόμενους. Πρώτα επένδυσε στη φθορά του καλοκαιριού. Πόσο θα αντέξουν μέσα στην Αγ.Παρασκευή μόνοι τους το δεκαπενταύγουστο; Αποδείχτηκε ότι μόνο μόνοι τους δεν ήταν καταφέρνοντας έτσι να ξεπεράσουν το σκόπελο. Έπαιξε το χαρτί της διάσπασης και της απεργοσπασίας με το άνοιγμα του νέου καναλιού και τη δημοσίευση των ονομάτων των εργαζόμενων που θα προσλάμβανε πολλοί από αυτούς προερχόμενοι από την ΕΡΤ. Αποτυχία νο2. Πολλοί από τους νεοπροσληφθέντες αρνούνται να υπογράψουν κι αρκετοί γυρνάνε στην ΕΡΤ. Σαν να μην έφτανε αυτό το νέο κανάλι καταλήγει τελείως απομονωμένο. Πριν λίγες μέρες, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός των νεοναζί φυσικά, αναγκάστηκαν να πουν ότι θα μποϋκοτάρουν τη ΔΤ. Δεκάδες συνδικάτα και ομοσπονδίες έχουν πάρει την ίδια απόφαση.

“Είναι ένας αγώνας που κρατάει δυόμιση μήνες με τεράστια συμπαράσταση. Έχουν αρχίσει συνάδελφοι κι έρχονται ξανά για δουλειά στην ΕΡΤ. Ο κόσμος που δουλεύει στην κατάληψη πληθαίνει. Πάμε πολύ καλά. Έτσι αναγκάζονται και τα κόμματα να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Δεν ξέρω πόσο κοντά ή μακριά είναι η νίκη. Πάντως τώρα που στον αγώνα μπαίνουν κι άλλοι κλάδοι, οι εκπαιδευτικοί, τα νοσοκομεία, το δημόσιο, για μας φαντάζει πιο εύκολο. Νοιώθουμε τη στήριξη του κόσμου με τις απεργίες. Και πριν είχαμε στήριξη αλλά είναι διαφορετικά όταν μπαίνουν κι άλλοι σε αγώνες με απεργίες διαρκείας”, σχολιάζει χαρακτηριστικά η Ειρήνη Φωτέλλη. Η μία κίνηση της κυβέρνησης μετά την άλλη τσακίζεται. Αν τελικά επιλέξει την καταστολή, να είναι σίγουρη ότι θα φάει τα μούτρα της μια και καλή. Η επιμονή των εργαζομένων και η μαζική παρουσία στην Αγ. Παρασκευή θα το εξασφαλίσουν.Στο ιατρείο που δουλεύω έρχεται πολύς κόσμος που δεν πληρώνει γιατί δεν έχει. Παρ'όλα αυτά άνοιξα την κουβέντα στους ασθενείς μου για την ΕΡΤ και τον αγώνα που κάνουν. Τους ζήτησα αντί για αμοιβή σε μένα να ενισχύσουν το απεργιακό ταμείο της ΕΡΤ. Υπήρχε εντυπωσιακή ανταπόκριση ακόμα κι από κόσμο άνεργο που έδινε ό,τι μπορούσε. Πολλοί ασθενείς έκοβαν κουπόνι κι άνοιγαν συζήτηση για τα προβλήματα στο δικό τους εργασιακό χώρο. Μέσα σε ελάχιστες μέρες εξαντλήθηκε το μπλοκάκι με τα κουπόνια. Συνεχίζουμε. Ο αγώνας στην ΕΡΤ πρέπει να νικήσει.


Μαρία Ντάσιου, πνευμονολόγος, Νέο Ηράκλειο

• Ενισχύστε το απεργιακό ταμείο της ΕΡΤ, παίρνοντας κουπόνια από το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής ή καταθέτοντας οικονομική ενίσχυση στον ειδικό λογαριασμό 01118048007100


Διαβάστε επίσης

Απολύσεις στο ΔΟΛ

Εκδήλωση στο προαύλιο