Πανεπιστήμια: 100% Απεργία από Διοικητικούς - ΔΕΠ - φοιτητές

“Η απεργία μας έχει ξεσηκώσει ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα”, μας είπε η Ιωάννα Λούβρου, από το Σύλλογο Διοικητικών ΕΚΠΑ. “Η μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αλλά και ο τρόπος οργάνωσης του αγώνα με απεργιακές επιτροπές από τα κάτω που παλεύουν για την κλιμάκωση και το συντονισμό, έφερε φοιτητές και καθηγητές στο πλευρό μας. Στο ΕΚΠΑ γίνονται περιφρουρήσεις με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών. Καθημερινά γίνονται συνεδριάσεις της απεργιακής μας επιτροπής που είναι ανοιχτή και χωρίζεται σε επιτροπή περιφρούρησης, υλικών, τύπου, συντονισμού.

Προσπαθούμε να κερδίσουμε τους συλλόγους φοιτητών, ήδη κυκλοφορούμε κοινή ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής των εργαζόμενων ΕΚΠΑ με τους φοιτητικούς συλλόγους Φαρμακευτικής, Βιολογίας και Φυσικής που καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα. Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι του ΕΜΠ έχουν καταφέρει όλες οι συνελεύσεις των φοιτητών να έχουν πάρει αποφάσεις κατάληψης σε συμπαράσταση με τον αγώνα μας αλλά και ότι οι καθηγητές του ΕΜΠ μάς στηρίζουν. Ετσι αποφασίστηκε και η μεγάλη συναυλία που θα γίνει την Τετάρτη 18/9 στο Πολυτεχνείο”.

Σε μια σειρά ακόμα σχολές, διοικητικοί, καθηγητές και φοιτητές συντονίζονται ενάντια στις απολύσεις. Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι ΔΕΠ και Διοικητικών στο Πάντειο καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις από την Δευτέρα 16/9 και στις συγκεντρώσεις.

Η γενική συνέλευση του Σύλλογου ΔΕΠ Αιγαίου, αφού διακηρύσσει “την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των διοικητικών συναδέλφων μας” αποφάσισε “πενθήμερη απεργία από την Δευτέρα 16/9 μέχρι και Παρασκευή 20/9 και Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 20/09, στήριξη όλων των πανεκπαιδευτικών και απεργιακών συλλαλητηρίων και τοπικά και στην Αθήνα, συντονισμό με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΔΕΠ ενάντια στην απεργοσπαστική πρακτική της ΠΟΣΔΕΠ, συντονισμό με τους συλλόγους διοικητικών υπαλλήλων όλων των πανεπιστημίων, με τους συλλόγους εκπαιδευτικών, με φορείς από υγεία και άλλους κλάδους, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά τους για συντονισμό, κοινές συσκέψεις και κοινό βηματισμό”.

Επίσης, οι καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισαν από τη Δευτέρα 16/9 να απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα, ενώ την Πέμπτη 19/9 καλούν σε τοπικό συντονισμό με καθηγητές, νοσοκομειακούς και άλλους κλάδους.

Το αγωνιστικό κλίμα έχει αναγκάσει ακόμα και Συγκλήτους πανεπιστημίων να προχωρούν σε αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων διαμαρτυρόμενες για τις απολύσεις.