Η ΕΡΤ αντιστέκεται και μας ενώνει

Αυτό απαιτούν εμμέσως με ερώτησή τους προς τον Καψή, 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι αυτός με τη σειρά του απαντάει πως “είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτήριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση”. Η αιτία που επικαλούνται είναι η αδυναμία της ΔΤ, όσο αυτή βρίσκεται στην Κατεχάκη, να καλύψει την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. “Να την καλύψουμε εμείς” απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα απαντούν και στην οποιαδήποτε πρόθεση εισαγγελέα να παρέμβει: “Τι έχουμε άραγε να παραδώσουμε και σε ποιόν; Η ακυρότητα των απολύσεων, τις οποίες ούτε εμείς αλλά ούτε και οι υπάλληλοι της ΔΤ αναγνωρίζουν, εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.

Αντιθέτως, μήπως έχουμε να παραλάβουμε; Τα κτήρια και τις συχνότητες της ΕΡΤ που παρακρατούνται παρανόμως. Τις δουλειές μας που υφαρπαχθήκαν εξίσου παρανόμως και τις ζωές μας που βάλθηκαν κάποιοι να καταστρέψουν. Και επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα αυτά τα διεκδικούμε με σθένος και αξιοπρέπεια, αδιάλειπτα από την 11η του Ιούνη”.

Εμπόδιο για την κυβέρνηση είναι και η αδυναμία της να στοιχειοθετήσει κατηγορίες προκειμένου να προκληθεί η επέμβαση του εισαγγελέα. Κι όσο αυτή η αδυναμία αποτελεί πραγματικότητα, η κυβέρνηση εφευρίσκει καινούργιες δικαιολογίες, που μόνο γέλιο προκαλούν. Πρώτα ήταν τα ψεύδη περί δολιοφθορών. Οι μόνες δολιοφθορές έχουν προκληθεί με εντολή της ίδιας της κυβέρνησης στους πομπούς και τις κεραίες για να σαμποτάρουν το σήμα της ΕΡΤ.

Έπειτα ήρθε το φοβερό επιχείρημα από πληροφορία του επιτελείου του Καψή που δημοσιεύτηκε στη Real News, ότι η ψηφιακή κεραία που έστησαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, εκπέμπει ακτινοβολία επικίνδυνη για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής (!). Το δημοσίευμα προκάλεσε όργιο σάτιρας καθώς πρόκειται για μεγάλη γκάφα.

Aκτινοβολία

Το δημοσίευμα μιλάει για “εκπομπή ακτινοβολίας που αγγίζει τα 4.800 megahertz, αριθμό πολλαπλάσιο από αυτόν που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας”. Έλα όμως που τα megahertz είναι μονάδα μέτρησης της συχνότητας που σε κανένα συμπέρασμα δεν οδηγεί σε σχέση με την ακτινοβολία.

Την ίδια στιγμή χάος έχει προκληθεί στη ΔΤ, καθώς οι δίμηνες συμβάσεις των προσληφθέντων σε αυτή, έφτασαν στο τέλος τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις και μέσα στην Κατεχάκη.

Το χάος αυτό προσπαθεί να το μπαλώσει η κυβέρνηση με τροπολογία στη Βουλή η οποία παρατείνει τις συμβάσεις για 10 μήνες, ενώ θεσμοθετεί την ενός ανδρός αρχή, δίνοντας υπερεξουσίες στον Ειδικό Διαχειριστή Γκίκα Μάναλη να προσλαμβάνει εκτός διαδικασίας είτε εργαζόμενους, είτε εταιρίες μέσω υπογραφών συμβάσεων έργου, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας εξοπλισμού και ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Δίχως να αναφέρεται με σαφήνεια, εάν όλη αυτή η δραστηριότητά του θα υπόκειται στο γενικό κανόνα προμηθειών του Δημοσίου, που προβλέπει δημόσιες προκηρύξεις και προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Θυμάται κανείς τα επιχειρήματα περί αδιαφάνειας με τα οποία έκλεισε ο Σαμαράς την ΕΡΤ στις 11/6;

Παρ'όλα αυτά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουν, βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως στο Ραδιομέγαρο και καλούν σε εγρήγορση τους δεκάδες χιλιάδες που τους συμπαραστάθηκαν αυτούς τους 4 μήνες, προκειμένου να πλημμυρίσουν ξανά την Αγία Παρασκευή σε περίπτωση προσπάθειας επέμβασης των ΜΑΤ.

Όχι μόνο δεν εφησυχάζουν, όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται, αλλά την ίδια στιγμή γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη οργάνωση των επιτροπών εντός του Ραδιομεγάρου που χειρίζονται ο,τι προκύπτει από την περιφρούρηση μέχρι τις παραγωγές. Γεγονός που συζητήθηκε αρκετά και στη μαζική γενική συνέλευση της Τετάρτη 16/10 και στην οποία μεταξύ άλλων προτάσεων, τέθηκε η ανάγκη για κάλεσμα των συνδικάτων του Τύπου κι όχι μόνο, σε κήρυξη απεργίας για την ΕΡΤ και τις απειλές της κυβέρνησης. Στην ίδια συνέλευση έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης στις 3/11, αλλά και για συντονισμένη κινητοποίηση στην Αγ.Παρασκευή, στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Για αυτό το λόγο, την Τρίτη 22/10, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο, ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και στην οποία μέχρι τότε είχαν ανταποκριθεί, η τοπική ΕΛΜΕ, ο τοπικός σύλλογος δασκάλων, το σωματείο εργαζομένων της Ιντρακόμ, του νοσοκομείου Γεννηματά και η τοπική ΚΕΕΡΦΑ.

Η ΕΡΤ κρατάει γερά. Κι όχι μόνο κρατάει αλλά δυναμώνει μέρα με την ημέρα. Προκαλεί αδιέξοδα και πανικό στην κυβέρνηση αναγκάζοντάς την πλέον να φτύνει ευθείες απειλές. Να είναι σίγουροι ότι για άλλη μια φορά, οι απειλές τους θα βρούνε τοίχο.