Χάγιος - Κωνσταντίνου στο Βύρωνα

Ο Α. Χάγιος επισήμανε ότι η προεκλογική εκστρατεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στην ελληνική προεδρία της ΕΕ και ανέφερε τους σταθμούς της όπως το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 22 Μάρτη, την κινητοποίηση ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής 1-2 Απρίλη και τους εργατικούς αγώνες που πρέπει να στηρίξουμε. Στην συνέχεια αφού έκανε αναφορά στην Ουκρανία μίλησε για το πώς οι περιφέρειες και οι δήμοι γίνονται πεδία εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ και την ανάγκη αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ουκρανία

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Ελλάδα και το ρόλο της ΕΕ, τον αντιφασιστικό αγώνα και το πως ο δήμος Αθήνας εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων με συνεργασίες με τους επιχειρηματίες για την «αξιοποίηση» χώρων και κτιρίων, και στις επιθέσεις στους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτόν. Αναφέρθηκε ακόμα στους αγώνες όπως των συμβασιούχων. Μίλησε ακόμα για τη συμβολή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους αγώνες και την στροφή προς τα αριστερά.

Εγινε μια πλούσια συζήτηση, με τοποθετήσεις και ερωτήσεις συντρόφων από άλλους πολιτικούς χώρους όπως «γιατί η ανατροπή που υποστηρίζετε πρέπει να είναι αντικαπιταλιστική; Τι σημαίνει αυτό; Είναι ρεαλιστική;» ή «γιατί η επιμονή στην ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους, αν η κυβέρνηση της Αριστεράς καταφέρει να διαγράψει ένα τμήμα δεν θα είναι ανακούφιση για τον κόσμο και βήμα προς τα μπρος;», «τι θα κάνετε αν πάρετε ένα δήμο; Μόνο καταγγελίες;»

Τις απαντήσεις σε συντροφικό πάντα κλίμα, τις έδωσαν τόσο οι εισηγητές όσο κι άλλοι σύντροφοι-σσες που πήραν το λόγο.