Με συγκέντρωση και κλείσιμο του κτηρίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3/6, απάντησαν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Γραμματείες Εμπορίου & Καταναλωτή και Βιομηχανίας στην απαράδεκτη πρόκληση-σκάνδαλο του Χατζηδάκη: στους τελικούς πίνακες κατάταξης των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου έγιναν τρεις αλλαγές ονομάτων.
Επανέρχονται τρία «γαλάζια παιδιά» που ήταν αποσπασμένα στα γραφεία του Α. Σπηλιωτόπουλου, του β’ αντιπροέδρου της βουλής Νάκου και στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού με εκθέσεις αξιολόγησης που υπογράφουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ! Στη θέση τους μπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας τρεις εργαζόμενες στη ΓΓ Εμπορίου, ανάμεσά τους δυο πρώην απολυμένες (πάλι από τον Χατζηδάκη) αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής.
Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής που δείχνει τι ακριβώς εννοούν οι Σαμαροβενιζέλοι όταν μιλάνε για «αξιοκρατία» στο δημόσιο. Ο Χατζηδάκης εξέδωσε τις νέες διαπιστωτικές πράξεις στις 27 Μάη, δείχνοντας πώς κατανοεί η συγκυβέρνηση τα «μήνυμα των εκλογών». Είναι μια νέα επίθεση που, πέρα από τις σκανδαλώδεις στημένες παρατυπίες (όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση της Εργατικής Αλληλεγγύης), γίνεται μόλις ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη του οκτάμηνου του δεύτερου κύματος διαθεσιμοτήτων και λίγο πριν αρχίσει η εφαρμογή του βρόμικου σχέδιου αξιολογήσεων του Μητσοτάκη και ο νέος Καιάδας των απολύσεων.
Η συνέλευση και τις δύο μέρες είχε μεγάλη συμμετοχή. Η πρόταση της Εργατικής Αλληλεγγύης για άμεση κινητοποίηση (πέρα από τη δημοσιοποίηση του σκάνδαλου) έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους. Όλοι όσοι μίλησαν δήλωσαν όχι μόνο την συμπαράστασή τους στις τρεις συναδέλφισσες αλλά και ότι η πρόκληση δεν θα περάσει γιατί μας αφορά όλους. Το σκάνδαλο αυτό δείχνει τι μας επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση αν δεν την αποτελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα.
Στη συγκέντρωση της Δευτέρας 2/6, απήυθηναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ. σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας κι ο Τάσος Αναστασιάδης, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κώστας Πίττας, γραμματέας Ομοσπονδίας υπ. Ανάπτυξης (ΥΒΕΤ)
Σήμερα (σ.σ Δευτέρα 2/6) έχουμε καθιστική διαμαρτυρία. Αυτό που ουσιαστικά έγινε, ήταν πολιτική παρέμβαση στους πίνακες αξιολόγησης, δίνοντας ιδιαίτερα καλή αξιολόγηση σε “δικά τους” παιδιά και στέλνοντας 4 άλλους συναδέλφους, μεταξύ τους κι εμένα, στην απόλυση, γιατί δεν είχαμε τις “άκρες”. Εμείς αυτό που λέμε είναι να μην απολυθεί κανείς. Ούτε οι συνάδελφοι, ούτε εμείς. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πάρουμε μιαν απάντηση. Η υπόθεση αυτή δείχνει πόσο πραγματική είναι η αξιοκρατία που επικαλείται ο Μητσοτάκης στις τηλεοράσεις προκειμένου να προωθήσει τις αξιολογήσεις. Ισχυρίζεται ότι θα φύγουν “οι τεμπέληδες” αλλά το μόνο που κάνουν οι αξιολογήσεις είναι να σώζουν τα “δικά τους” παιδιά.
Χριστίνα Αθανασοπούλου, εργαζόμενη στη Γ.Γ. Εμπορίου

