Διήμερο ΕΑΑΚ

«H αντίληψη με την οποία πήγαμε στο διήμερο των ΕΑΑΚ ως φοιτητές του ΣΕΚ ήταν ότι η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ πολιτική και κρίσιμη για το φοιτητικό κίνημα. Οι δικές μας τοποθετήσεις μέσα από διάφορα σχήματα στα οποία παρεμβαίνουμε ήταν ότι χρειάζεται αυτή τη στιγμή να πάμε σε καταλήψεις διαρκείας και να συντονιστούμε με το κίνημα των εργαζόμενων. Πρώτα από όλα με το κομμάτι των καθηγητών των Πανεπιστημίων που βγαίνουν σε απεργίες από την επόμενη εβδομάδα, το κομμάτι των καθαριστριών ενάντια στις απολύσεις που γίνονται και με τους εργαζόεμνους από άλλους χώρους. Για παράδειγμα βάλαμε ότι οι φοιτητές θα χρειαστεί στις 19 του μήνα να είναι στην απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Τονίσαμε ακόμα πόσο σημαντικό είναι το αντιρατσιστικό κίνημα που πρέπει να είναι βασικό ζήτημα μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους και τις καταλήψεις.

Είχαμε πολύ καλή παρουσία, δώσαμε 50 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης, βιβλία και περιοδικά, ενώ κλείσαμε και αιτήσεις για το μονοήμερο «Η κοινωνία αλλάζει με επαναστάσεις».

Γενικότερα, η πολιτική μας άποψη για πανελλαδικά συλλαλητήρια και για συλλαλητήρια κατά τόπους ανά βδομάδα είχε πολύ καλή αποδοχή. Μπήκε έτσι κι αλλιώς και από άλλες οργανώσεις που δρουν μέσα στα ΕΑΑΚ. Συνολικότερα αποφασίσαμε ένα σχεδιασμό μέχρι το Δεκέμβρη πάνω σε αυτό το μοτίβο. Πάμε για συνελεύσεις κάθε εβδομάδα, ακριβώς επειδή αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Δυστυχώς, και από το ΜΑΣ(ΚΝΕ) που δεν συμμετέχει και σαμποτάρει τις συνελεύσεις.

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις όχι απλώς να μην ψηφιστεί ο νέος νόμος της Διαμαντοπούλου, αλλά να μην κατατεθεί ποτέ, ενώ θα παλέψουμε να υπάρχει το Αντικαπιταλιστικό Πρόγραμμα με αιχμή τη διαγραφή του χρέους που στηρίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πλαίσια τα δικά μας και όλου του φοιτητικού κινήματος».