Νοσοκομεία

“Η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής των αποκλεισμών από τις υπηρεσίες υγείας και ταυτόχρονα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές στη σφαγή κοινωνικών δικαιωμάτων, με βασικότερο τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας”, ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ.

Ηδη η ΟΕΝΓΕ έχει κυκλοφορήσει αφίσα σε όλα τα νοσοκομεία, και οργανώνει τις επόμενες ημέρες συνέντευξη τύπου καθώς και γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις και τα νοσοκομεία για την οργάνωση της εβδομάδας. Στόχος είναι να οργανωθούν συσκέψεις με τοπικούς φορείς, να πραγματοποιηθούν καταλήψεις στα κτίρια διοίκησης και στα γραφεία κίνησης όλη αυτή τη βδομάδα για την διασφάλιση στην πράξη του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης, καθώς και άλλες μορφές δράσης όπως πορείες, συναυλίες.

“Η ΕΝΙΘ έχει αποφασίσει από αυτή την εβδομάδα να κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη για την εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στα νοσοκομεία”, μας είπε ο Γιάννης Κούτρας πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. “Επίσης έχει αποφασιστεί να γίνουν βήματα για την ενημέρωση του κόσμου. Από αυτή την εβδομάδα θα κρεμαστούν πανώ σε όλα τα νοσοκομεία. Το Σάββατο 20/11 το πρωί στις 11πμ θα γίνει εξόρμηση  της ΕΝΙΘ σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή και Αριστοτέλους). Την Τρίτη 23/11 το πρωί στις 8πμ θα κλείσουμε το Ιπποκράτειο και στις 25/11 το ΑΧΕΠΑ. Θα κλείσουμε με συγκέντρωση τα ταμεία του νοσοκομείου και θα επιτρέψουμε στον κόσμο να κάνει εξετάσεις χωρίς να πληρώνει”.