Εργατικό κίνημα
Κλιμακώνουμε την αντίσταση στην αξιολόγηση

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο το πλήρες αδιέξοδο που έχει οδηγήσει την κυβέρνηση η μαζική αντίσταση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Η άνευ προηγουμένου μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή τσαλάκωσε την αξιολόγηση που ανοίγει το δρόμο για διαθεσιμότητες, απολύσεις και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. \r\n
\r\n
 
\r\n
Για τρίτη φορά (!) Μητσοτάκης αναγκάζεται να αναβάλλει τις προθεσμίες για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αφού έληξε χωρίς αποτέλεσμα και η δεύτερη «διορία» στις 31 Ιούλη χωρίς να έχουν παραδοθεί παρά ελάχιστα «αξιολογόχαρτα». Ο ελιγμός του να παρακάμψει το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή την αυτοαξιολόγηση, είναι μια ανοιχτή παραδοχή ότι δεν περιμένει καμιά συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτήν. Ταυτόχρονα επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» με υποσχέσεις για μη δυσμενή μεταχείριση σε όσους πάρουν χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση. Ακόμα και το Εφετείο δεν έχει τολμήσει μια βδομάδα τώρα να βγάλει την απόφαση για την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ. 
\r\n
 
\r\n
Η προσωρινή υποχώρηση του Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα του πρωτοφανούς ξεσηκωμού στα νοσοκομεία, τους δήμους, τα υπουργεία, σε κάθε χώρο του δημοσίου. Σχεδόν πουθενά δεν έχει προχωρήσει η αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι παραδίδουν μαζικά τα φύλλα στους πρωτοβάθμιους συλλόγους τους και δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και δυο μήνες.
\r\n
Το ότι ο Σαμαράς και οι υπουργοί του εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στα δικαστήρια είναι δείγμα αδυναμίας. Το κίνημα των εργαζόμενων στο δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση έχει πολλούς λόγους να συνεχίσει την απεργιακή ανυπακοή, να απορρίψει τους κάλπικους ελιγμούς της κυβέρνησης για δήθεν απεξάρτηση της αξιολόγησης από τις απολύσεις, και να καταργήσει το νόμο 4250 με τον ανυποχώρητο αγώνα του.
\r\n

Ενωμένοι και αποφασισμένοι

\r\n
Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης, με συνέχιση της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, αλλά και την κήρυξη τουλάχιστον μιας 24ωρης απεργίας αμέσως μετά την απόφαση του δικαστήριου για να σταλεί το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι «ενωμένοι και αποφασισμένοι» να μην αφήσουν να περάσει αυτή η βάρβαρη επίθεση. 
\r\n
 
\r\n
Στήριξη ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων ζήτησε η εκτελεστική επιτροπή  της ΑΔΕΔΥ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 31/7 μετά από αίτημα της διοίκησης του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για πολιτική στήριξη στην απεργία-αποχή των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.
\r\n
 
\r\n
Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίστηκε η από θέση αρχής αμέριστη συμπαράσταση  στον αγώνα των εργαζόμενων στο δημόσιο. Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Γ. Σηφακάκης, Τ. Καντιντσάρος, Π. Σωτήρης) έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία που πήρε η Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στο πλευρό των δημοσίων υπάλληλων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες και πολιτική ανυπακοή. 
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n