πολιτική
H άποψή μας: Αυγουστιάτικα εγκαύματα στην κυβέρνηση

\r\n

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το “θερμό μήνυμα στήριξης” που έστειλε ο Γιούνκερ στην επίσκεψή του, ο οποίος “αγωνίστηκε σαν λιοντάρι” για να σώσει την ελληνική οικονομία και να μην γίνουμε Αργεντινή. Θα σταματήσει και η αστυνόμευση της τρόικας, λένε, επικαλούμενοι το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters και από εδώ και μπρος θα “κάνουμε μόνοι μας αυτά που χρειάζονται”. 

\r\n

Καταντούν γελοίοι. Το λιοντάρι Γιούνκερ” αυτό που έκανε ειναι να δείξει τα δόντια του ζητώντας να ενταθούν και να κλιμακωθούν οι μνημονιακές επιθέσεις. Στην πραγματικότητα, έδειξε ένα επόμενο μνημόνιο. Το Reuters αυτό που επισημαίνει είναι ότι την τρόικα θα την αντικαταστήσει μια νέα αστυνόμευση, μια ευρωπαϊκή task force. Στο τέλος Ιούλη το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής στην έκθεσή του τόνιζε ότι: η ανεργία θα μείνει ψηλή και αν πέσει ελάχιστα θα είναι ...λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό, οι επενδύσεις συνεχίζουν να υποχωρούν, το δημόσιο χρέος είναι “δαμόκλεια σπάθη”, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών απογειώνονται, το πολιτικό κλίμα είναι ασταθές και πολλά άλλα “αισιόδοξα” για την κυβέρνηση, προσθέτοντας σε όλα τα παραπάνω ότι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ είναι προς το χειρότερο. 

\r\n

Αντίσταση

\r\n
\r\n
Ούτε το πολυνομοσχέδιο καρμανιόλα, ούτε το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν μπορούν να τους γλυτώσουν. Μπορεί ο Σαμαράς  κι ο Βενιζέλος να στήνουν πανηγυρικό σκηνικό γύρω από την επίσκεψη του “φίλου” Γιούνκερ, αλλά αυτό που σημάδεψε την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου είναι η αντίσταση. Οι μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις σφαγές των αμάχων Παλαιστίνιων στη Γάζα από τον επίσης “φίλο” Νετανιάχου. Οι αντιδράσεις για τις ρατσιστικές αποφάσεις των δικαστήριων για τη Μανωλάδα και το Φαρμακονήσι. Η 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ενάντια στην τροπολογία-δώρο της κυβέρνησης στους βαρώνους των ΜΜΕ. Η αποφασιστική συνέχιση της απεργίας-ανυπακοής στο δημόσιο που έχει τσαλακώσει την “αξιολόγηση” του Μητσοτάκη. Ο καθαρίστριες που γιόρτασαν τις 90 μέρες έξω από το υπουργείο οκονομικών.
\r\n
 
\r\n
Το άρθρο του Reuters τελειώνει με τη φράση “το φθινόπωρο θα είναι καυτό”. Έπεσε έξω τουλαχιστον κατά ένα μήνα. Το κίνημα έχει αρχίσει να δημιουργεί εγκαύματα στην κυβέρνηση από τον Αύγουστο.
\r\n
\r\n