Αντιπολεμικό κίνημα
Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
Οργή και μαζικό κίνημα αλληλεγγύης έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο οι εικόνες από τα εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους στον Παλαιστινιακό λαό. Από το Λονδίνο, που για άλλη μια φορά 100.000 κόσμου διαδήλωσε την 1/8, το Παρίσι που δεκάδες χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους για πολλοστή φορά σε πολλές πόλεις, μέχρι το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, τη Ρώμη, τη Βιέννη, τη Γενεύη, αλλά και όλο τον Αραβικό κόσμο. Η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια πραγματοποιήθηκε και στην Ουάσινγκτον με χιλιάδες να συγκεντρώνονται έξω από το Λευκό Οίκο.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά και στην Αθήνα την Πέμπτη 31/7 στο Σύνταγμα. Σημαντική η παρουσία αράβων γυναικών που μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης. Τα συνθήματα «Λευτεριά στη Παλαιστίνη», «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη», «Κάτω τα χέρια από τη Γαζα» δόνησαν για μια ακόμα φορά την ατμόσφαιρα.
\r\n
 
\r\n
“Η Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού, στηρίζει τα εγκλήματα του Σιωνισμού” φώναξαν οι χιλιάδες διαδηλωτές όταν η διαδήλωση έφτασε έξω από τα γραφεία της ΕΕ, ενώ η πορεία αποφασίστηκε να συνεχιστεί μέχρι την Αμερικάνικη Πρεσβεία. 
\r\n
\r\n
 
\r\n

 
\r\n
\r\n
Οι εργαζόμενοι στο βράχο της Ακρόπολης με αφορμή τη σφαγή που γίνεται στην λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, πήραμε την πρωτοβουλία και μαζέψαμε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό με σκοπό να δοθούν για τους πληγέντες της Παλαιστίνης! Έτσι λοιπόν μέσα σε τρεις μέρες μαζεύτηκαν 20 περίπου κούτες οι οποίες και δόθηκαν από μια μικρη αντιπροσωπεία εργαζομένων στην πρεσβεία της Παλαιστίνης την Πέμπτη 31 Ιούλη! Ήταν μια κίνηση αυθόρμητη από τα κάτω που δείχνει για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη των εργατών προς όλους τους λαούς που πλήττονται από το ιμπεριαλιστικό μίσος της δύσης και του καπιταλισμού γενικότερα!
\r\n
 
\r\n
Αντώνης Φώσκολος, εργαζόμενος Υπ.Πο.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n