Αντιφασιστικό κίνημα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Να καταδικαστούν οι νεοναζί

\r\n

Το δρόμο προς τον εισαγγελέα παίρνει η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώθηκε η προανακριτική διαδικασία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Τώρα μένει να σταλεί στο Συμβούλιο Εφετών η δικογραφία και στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου να ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

\r\n

Κατά τη διαδικασία σχηματίστηκαν εξήντα δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται στελέχη, βουλευτές, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και ως αίτια καταγράφονται ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις. “Αναμένουμε την απόφαση του εισαγγελέα και διεκδικούμε να οριστεί άμεσα η ημερομηνία της δίκης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος με τις διάφορες καθυστερήσεις να παρέλθει το δεκαοχτάμηνο κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι όσοι προφυλακίστηκαν πέρυσι το Σεπτέμβρη.”, μας είπε ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την ΚΕΕΡΦΑ και την Πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος. “Στη δίκη θα είναι παρόντες οι δικηγόροι της Πρωτοβουλίας αλλά και πολλά από τα θύματα των επιθέσεων των νεοναζί όπως οι αλιεργάτες από το Πέραμα. Θέλουμε να είναι δημόσια η δίκη, να δημοσιοποιηθούν όσα προέκυψαν από τη δικογραφία και στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος, που είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας, να κερδίσουμε τη δίκη”. Την ίδια στιγμή, οι επίδοξοι φυρερίσκοι οργανώνουν  επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν.

\r\n
\r\n

Επιθέσεις

\r\n
Την περασμένη Παρασκεύη 1 Αυγούστου επιτέθηκαν σε Πακιστανό εργάτη στα Κάτω Πατήσια. Ο Μαλίκ Σαφράζ γυρνούσε από τη δουλειά του με το τρόλεϊ, κατέβηκε στα Πατήσια και λίγο μετά δέχτηκε επίθεση με σιδερογροθιές. Η ομάδα φασιστών σταμάτησε τη δολοφονική της επίθεση μόνο όταν ένας κάτοικος της περιοχής είδε το σκηνικό και άρχισε να φωνάζει. Ο Μαλίκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα σε όλο του το σώμα και σπασμένη γνάθο, ενώ νοσηλεύεται ακόμα σε άσχημη κατάσταση. 
\r\n
 
\r\n
“Η ομάδα των νεοναζί έδρασε την ίδια μέρα όπου χρυσαυγίτες με την κάλυψη της Αστυνομίας του Κικίλια περιπολούσαν επί ώρες με πρόσχημα μνημόσυνο των Φουντούλη-Καπελώνη στο Ν.Ηράκλειο, ενώ επιτέθηκαν στην κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι.”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ κλείνοντας καλεί στον αντιφασιστικό ξεσηκωμό του Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
\r\n
\r\n