Διεθνή
Αντιρατσιστική διαδήλωση έξω από το συνέδριο του UKIP στο Ντόνκαστερ

Αντιρατσιστική διαδήλωση έξω από το συνέδριο του UKIP στο Ντόνκαστερ στις 27/9

Χίλιοι αντιρατσιστές γέμισαν τους δρόμους του Ντόνκαστερ το Σάββατο 27/9 στη διαδήλωση ενάντια στο συνέδριο του ακροδεξιού Ukip στο νότιο Γιορκσάιρ. 

\r\n
\r\n
Η διαδήλωση έδειχνε την αυτοπεποίθηση και τη διαφορετικότητα όλων αυτών που το Ukip μισεί. Υπήρχαν δεκάδες πανώ σωματείων από όλη τη Βρετανία, Μουσουλμάνες που διαδήλωναν δίπλα σε λευκούς νεολαίους και πρώην ανθρακωρύχους από την πόλη του Ντόνκαστερ. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ukip αποκλείεται, οι μετανάστες θα μείνουν εδώ» και «Ο Νάιτζελ Φάρατζ είναι τραπεζίτης και το κόμμα του υπηρετεί τους πλούσιους». 
\r\n
 
\r\n
«Διαδηλώνω γιατί είμαι εργάτης. Το Ukip εκμεταλλεύεται τους φόβους του κόσμου που δεν βρίσκει δουλειά και του λέει ότι φταίνε οι μετανάστες» είπε ο Parveen, από το σωματείο Unison στο Ντόνκαστερ. Τη διαδήλωση κάλεσε η Πρωτοβουλία «Stand up to Ukip». Στη συγκέντρωση έξω από το συνέδριο οι ομιλητές κατήγγειλαν το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία του Ukip και την αντεργατική του πολιτική. Τα νέα ότι ένας ακόμα βουλευτής των Τόρυδων αυτομόλησε στο Ukip έκανε την έκκληση για δράση ακόμη πιο επείγουσα.  
\r\n
 
\r\n
Η Jo Cardwell από το «Stand up to Ukip» κάλεσε περισσότερα συνδικάτα να μπουν στην καμπάνια λέγοντας ότι «Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα του Νάιτζελ Φάρατζ  που θα λέει στις ερχόμενες εκλογές είναι ότι υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Και ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε ότι δεν το κάνει είναι να βγάλουμε τις οργανώσεις της εργατικής τάξης στο δρόμο».
\r\n