Διεθνή
Ελεύθερη η συντρόφισσα Μαχενιούρ!

Πριν προλάβουν να περάσουν 48 ώρες από την απελευθέρωσή της από τη φυλακή η Μαχιενούρ ελ-Μάσρι, μέλος των Επαναστατών Σοσιαλιστών της Αιγύπτου και δικηγόρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επέστρεψε στην οργανωμένη δράση στα πλαίσια της καμπάνιας \"Λευτεριά για τους Γενναίους\", επιλέγοντας να εστιάσει στις κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση όλων των γυναικών πολιτικών κρατουμένων. 

\r\n
\r\n
Την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη ένας δικαστής στην Αλεξάνδρεια ανέστειλε την ποινή φυλάκισης έξι μηνών και ακύρωσε το πρόστιμο των 7,000 δολαρίων που της είχε επιβληθεί για παραβίαση του Νόμου για τις Διαδηλώσεις και διέταξε την απελευθέρωσή της.
\r\n
 
\r\n
Ήταν μια μικρή νίκη για όλους εμάς που συμμετέχουμε εδώ και εννέα μήνες στην καμπάνια ενάντια στον καταπιεστικό αυτό νόμο που έχει στείλει χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές στις φυλακές. Είναι μια νίκη που ακολουθεί την απελευθέρωση, με την καταβολή εγγύησης, του ακτιβιστή Αλάα Αμπντέλ-Φατάχ -που είχε φυλακιστεί με παρόμοιο τρόπο- μια βδομάδα πρωτύτερα. 
\r\n
 
\r\n
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η θαρραλέα απεργία πείνας στην οποία συμμετείχαν 80 κρατούμενοι και πάνω από 250 συμπαραστάτες έπαιξε σημαντικό ρόλο, ασκώντας πίεση πάνω στις αιγυπτιακές αρχές.
\r\n
 
\r\n
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας που στάθηκαν αλληλέγγυοι με την Μαχιενούρ και τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους στην Αίγυπτο. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να απελευθερωθούν όλες οι χιλιάδες που είναι φυλακισμένοι, να καταργηθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις και να χτίσουμε μια Αίγυπτο δημοκρατική.
\r\n
Ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριζόμαστε στην υποστήριξή σας.
\r\n