Αντιφασιστικό κίνημα
Έξω οι φασίστες από τις σχολές

Αντιφασιστική κινητοποίηση στη σχολή Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, οργανώθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη. Εκείνη την ημέρα συστάθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου με βάση τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών του περασμένου Μάη. 

\r\n
\r\n
“Από πέρυσι που μπήκε στη σχολή ο Γιάννης Μουζάκης, κυκλοφορούσε με στρατιωτικά ρούχα, ξυρισμένο κεφάλι και ήταν προκλητικός απέναντι σε φοιτητές της αριστεράς” μας λέει ο Πάνος Λουκίσας από τα ΕΑΑΚ. “Δυο μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές και εν μέσω προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές, η ΚΕΕΡΦΑ οργάνωνε τη μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή με την τετρασέλιδη προκήρυξη ‘Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί’. Ο συγκεκριμένος πήρε μόνο αυτές τις προκηρύξεις που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι των ΕΑΑΚ και τις πέταξε στα σκουπίδια. Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ήταν: ‘Εγώ το έκανα, δε μ\' άρεσαν και τις πέταξα. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;’.
\r\n
\r\n

Ψηφίσματα

\r\n
\r\n
Λίγες μέρες αργότερα στο Δ.Σ. οργάνωσης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του συλλόγου, όταν καταθέσαμε ψηφίσματα για το γεγονός, οι ΔΑΠίτες απάντησαν πως κανονικά θα έπρεπε να με έχουν πλακώσει στο ξύλο για τον τρόπο με τον οποίο του είχα απευθυνθεί κατά τη διάρκεια του συμβάντος! Λόγω της αυτοδυναμίας της ΔΑΠ στη συγκεκριμένη σχολή, κανένα ψήφισμα της αριστεράς δε μπορεί να γίνει αποδεκτό, όπως έγινε και με αυτό. 
\r\n
 
\r\n
Στις 26 Σεπτέμβρη οργανώσαμε αντιφασιστική κινητοποίηση, που όμως δεν κατέληξε στο να εκδιωχθεί από το Δ.Σ., και πάλι λόγω της αυτοδυναμίας. Η ανταπόκριση των φοιτητών όμως ήταν πολύ καλή. Δεκάδες συγκεντρωθήκαμε έξω από την αίθουσα όπου γινόταν η διαδικασία, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να μην γίνει αποδεκτός σε αυτή τη θέση. 
\r\n
 
\r\n
Η στάση της ΔΑΠ δε μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς πολλές φορές ακροδεξιοί και φασίστες βρίσκουν χώρο εκεί. 
\r\n
Κλιμακώνουμε τη δράση μας για να διώξουμε τους φασίστες από τις σχολές μας. Σταθμός και βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση είναι το διήμερο της ΚΕΕΡΦΑ στις 11-12 Οκτώβρη στην Αθήνα, που θα βάλει τα βήματα για τον συντονισμό των πρωτοβουλιών τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνώς. Θα είμαστε εκεί.”
\r\n