Εργατικό κίνημα
Διαδήλωση για τις πλημμύρες το Σάββατο 1η Νοέμβρη

Η αφίσσα της Ανταρσίας στην Κοκκινιά για την συγκέντρωση στην 1η Νοέμβρη

Συγκέντρωση το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Παιδικής Στέγης και πορεία στην Παλιά Κοκκινιά, αποφάσισε να καλέσει η συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης Νίκαιας-Ρέντη «Ανταρσία στην Κοκκινιά» που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο Δημαρχείο Νίκαιας, μία μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. 

\r\n
\r\n
Με κεντρικό σύνθημα «Να σταματήσουμε τις δολοφονικές περικοπές που κόντεψαν να μας πνίξουν μέσα στα σπίτια μας! Να πνίξουμε τη συγκυβέρνηση των καταστροφών, των περικοπών, των απολύσεων», μέλη και φίλοι της Δημοτικής Κίνησης αποφάσισαν να εξορμήσουν τις επόμενες μέρες σε εργατικούς χώρους, σχολεία και γειτονιές, καλώντας τον κόσμο της πόλης να δώσουν οργανωμένη απάντηση στην πολιτική της καταστροφής. Πρώτος σταθμός για την οργάνωση της διαδήλωσης ήταν η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που μετατράπηκε σε διαδήλωση ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
\r\n
 
\r\n
Με συνθήματα «Δώστε λεφτά για έργα αντιπλημμυρικά και όχι για τις τράπεζες και τα αφεντικά», τα μέλη της Ανταρσία στην Κοκκινιά καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
\r\n
 
\r\n
«Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στα σύνορα Νίκαιας και Παλιάς Κοκκινιάς είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης και των τροϊκανών που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στις γειτονιές μας», αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης. «Για άλλη μία φορά ξύπνησαν οι μνήμες της τραγικής πλημμύρας του Νοέμβρη του 1977 που οδήγησε στον πνιγμό δεκάδων κατοίκων ακόμα και μικρών παιδιών... 
\r\n

Σκληρούς αγώνες

\r\n
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Νίκαιας, της Π. Κοκκινιάς και όλου του Πειραιά χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι του Δήμου Κερατσινίου. Όχι στους επανελέγχους του Μητσοτάκη που έχουν στόχο 6.500 απολύσεις στους Δήμους κυρίως στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές εκστρατείες του Ομπάμα.
\r\n
 
\r\n
Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία με το ΕΝΦΙΑ. Καλούμε όλα τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συλλόγους, φορείς, δημοτικές κινήσεις να δώσουμε μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική πολιτική των περικοπών το Σάββατο 1/11 στη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νίκαιας».
\r\n